In România, internarea in spitale este sport naţional

• publicat la: 13 aprilie 2011
In România, internarea in spitale este sport naţional

Semne bune vremea are chiar dacă mai plouă şi e incă frig. Nu cum a fost ieri. Poate, in zilele următoare, se indreaptă timpul! Numai oamenii, unii, nu vor să se indrepte, adică să isi recunoască greşelile, mai ales acum, când suntem in Postul Paştelui, si să procedeze in consecinţă. Adică să demisioneze din funcţiile publice pe care le ocupă şi din care ne fac mult, foarte mult rău.

Mă refer punctual la ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla si la echipa sa, care sunt autorii morali al cumplitului haos prin care trece sănătatea românească, si aşa distrusă, de când s-a decis si desfiintarea şi comasarea spitalelor.

Domnul minisitru Cseke consideră, de la inălţimea funcţie sale, că desfiintarea de spitale sau comasareea acestora este foarte bine venită pentru că: “ In România, internarea în spitale este un sport naţional.” A spus-o in direct si la o ora de maxima audienta ieri seara, cand a decis, in sfarsit, sa iasa public la o televiziune si sa explice, după ce a stat ascuns, in toate aceste zile, de când a inceput nebunia cu “reforma” spitalelor .

Adică, spune Ceske, citat si de ADEVARUL noi, românii, ne internăm in spitale aşa, de plăcere, si după mintea lui crede că : „Dacă mâine se deschid 300 de spitale în România, şi credeţi-mă că ştiu ce spun, toate spitalele se vor umple (…). Ştiţi dumneavoastră că în România este sport naţional internarea în spitale? Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de internări.”

Da, ştim domnul Cseke, dar care este adevărata cauză a atâtor internări, de ce românii sunt tot mai bolnavi, de ce nu spuneţi? De ce nu spuneti că aţi făcut harcea-parcea sănătatea românilor, dumneavoastră şi toţi cei care v-au precedat in funcţie, prin măsurile aberante pe care le-ati decis?

De ce nu spuneţi si de ce in Harghita şi Covasna , de pildă nu s-a desfiintat si nu s-a comasat niciun spital. In schimb, asa cum titrează ZIUA DE CONSTANTA , “Locuitorii Deltei Dunării sunt condamnaţi după închiderea Spitalului Sulina” si consemnează că un caz extrem de grav este cel al spitalului orăşenesc din Sulina, care deserveşte întreaga populaţie a Deltei Dunării. Practic, de la 1 aprilie, prin ordinul ministrului Cseke Attila, unitatea medicală din Sulina a fost desfiinţată, astfel că bolnavii trebuie să parcurgă aproape 80 de kilometri până la Tulcea, la cel mai apropiat spital. Până la Tulcea însă oamenii nu pot ajunge decât pe apă, iar în cel mai bun caz, o navă-ambulanţă parcurge distanţa într-o oră şi jumătate. Problema apare însă atunci când condiţiile meteo sunt vitrege: nici vasul ambulanţă şi nici măcar un elicopter nu pot ajunge la bolnavii aflaţi în stare critică din Sulina şi din satele şi comunele Deltei Dunării. Dar Cseke nu spune o vorbuliţă despre asta.

Cum se face că plouă si in cazul Spitalului orăşenesc de la Cernavodă care, asa cum consemna ziarul regional CUGET LIBER , se regăsea pe lista iniţială de unităţi propuse pentru desfiinţare şi transformare în cămine de bătrâni. Între timp, după intervenţia autorităţilor locale, reprezentanţii ministerului au revenit asupra deciziei. „Singurul motiv pentru care Spitalul Cernavodă nu se regăseşte pe lista unităţilor ce vor fi reprofilate este faptul că este cuprins într-un plan strategic datorită Centralei Nuclear Electrice. Altfel, în continuare am reţineri serioase privind necesitatea menţinerii lui în sistem”, declara la acea ora Cseke fara sa spuna ca introducerea acestei unitati spitalicesti pe “lista neagra” a fost o gafă de proportii.

Cum tot o gafă de proportii este si cea datorită căreia ieri românii au fost din nou aduşi in pragul isteriei generale din cauza unei informatii , tot oficiale, că in România au fost depistate urme de iod radioactiv in apa de ploaie din judetul Brasov si in laptele oilor din Prahova.

Informatia, preluată de toate fluxurile de ştiri aducea insă si precizarea că nu e niciun pericol pentru noi. Păi, dacă nu e pericol de ce mai stârniti panică, fratilor? De ce ? Părerea mi-am spus-o ieri in editorialul din ZIARE.RO : “Nu ne mai băgati iod radioactiv in Paşte!”iar concluzia este că la mijloc e vorba de o manipulare ordinară cu ţintă precisă: să nu mai cumpărăm acum, de Paşte, de la piaţă, produse de la micii producători agricoli si de la fermierii noştri ci din supermaraketuri pentru a le spori acestora vânzările de produse de import care numai sănătoase nu sunt.

Ce reactie are Guvernul faţă de această gogoriţă? Ieri, nicuna! Azi COTIDIANUL titrează că :” Boc vrea un raport privind iodul radioactiv “
si spune că premierul Emil Boc a cerut lămuriri despre iodul radioactiv. Raportul , spune sursa va fi prezentat miercuri, în şedinţa de Guvern. Intrebare, dacă nu e niciun pericol, de ce vrea raport?
Si de ce ministrii responsabili cu sănătatea si agricultura nu s-au agitat deloc ieri?

In ce-l priveste pe Cseke, e de inteles, nu-l interesează! Acesta a declarat in 24 martie, citat atunci de AGERPRES că „Ultimele informaţii oficiale primite de la instituţiile specializate au fost că Europa nu va fi afectată. Nu avem astfel de informaţii din reţeaua care se ocupă cu acest lucru”. Clar, nu?

Iar Tabara, de la Agricultura, citat de MEDIAFAX se bagă si el in seamă
spunând că “ prin reluarea testelor care au indicat prezenţa unor urme de iod radioactiv în apa de ploaie şi laptele de oaie din zona Slănic Prahova ar trebui să determine inclusiv sursa de provenienţă a iodului, pentru că există şi soluţii de iod natural care sunt folosite în tratarea unor afecţiuni ale ugerelor vacilor.”

In rest, ce să vă mai spun? Că au apărut noi telegrame WikiLeaks care spun, conform ROMANIA LIBERa , că fostul premier Adrian Năstase încerca, in 2005, din răsputeri să-şi păstreze funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor si de ce se temea Năstase de anticipate.
Sursa citată spune că o telegramă diplomatică arată în ce consta teama lui Adrian Năstase în 2005, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor: alegerile anticipate. Fostul lider al PSD i-a mărturisit acest lucru ambasadorului Angliei, care a discutat ulterior cu oficiali ai Ambasadei SUA.

“12 iulie 2005

SUBIECT: Alegeri anticipate? Băsescu adună liderii politici seniori

Numeroase contacte au comentat că PSD rămâne „dezorganizat şi împărţit de neînţelegerile din interiorul partidului”. Potrivit unor surse media, liderul PSD Mircea Geoană crede că noile alegeri vor fi o oportunitate pentru a curăţa partidul de membrii care au rămas loiali fostului preşedinte Ion Iliescu, „vechiul paznic” al partidului. Totuşi ambasadorul Angliei i-a spus însărcinatului cu afaceri că preşedintele Camerei Deputaţilor şi fostul prim-ministru Adrian Năstase i-au mărturisit că PSD ar dori să evite alegerile. (Notă: Năstase va pierde multe prin alegerile anticipate, inclusive poziţia sa cheie din fruntea parlamentului. Sfârşitul notei. )

Aceeasi sursă mai mentionează o telegramă Wikilaeaks, din 23 iunie 2005.
SUBIECT: Maghiarii etnici români: informaţii biografice despre liderii şi politicienii- cheie

Într-o altă telegramă, Ambasada SUA împarte elita UDMR în două categorii: Moderaţii şi Radicalii. Potrivit telegramelor, actualul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, „a fost extrem de dezamăgit de victoria-surpriză a lui Traian Băsescu din noiembrie 2004″.

10. (C) Borbely este cunoscut pentru afinităţile pe care le are pentru liderii PSD şi pentru calităţile sale organizatorice şi de negociere. El a fost unul dintre principalii arhitecţi unguri ai protocoalelor de cooperare dintre UDMR şi PSD, semnate anual, între 2000 şi 2004, cât timp PSD s-a aflat la guvernare. În această perioadă, UDMR a susţinut, în Parlament, guvernul minoritar al PSD în schimbul unor concesii elementare incluse în protocoale. Borbely a fost extrem de dezamăgit de victoria surpriză a lui Traian Băsescu din noiembrie 2004. El nu a ezitat să informeze personalul ambasadei chiar a doua zi după victoria lui Băsescu că UDMR îşi va continua cooperarea cu PSD, cu toate că, la câteva săptămâni după, UDMR s-a alăturat coaliţiei Liberal-Democrate (PNL-PD).
Interesant, nu? Foarte interesant pentru ce se intâmplă in culisele politicii româneşti!

sursa  ziare.ro

Lasati un comentariu