Medicii din Vâlcea au confundat un copil cu o tumoare abdominală!

• publicat la: 5 aprilie 2011
Medicii din Vâlcea au confundat un copil cu o tumoare abdominală!

O femeie de 41 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost diagnosticată de medici cu o tumoare abdonimală, iar apoi cu pietre la rinichi, pentru ca în cele din urmă să se constate că femeia era de fapt însărcinată.

Poveştile şocante care au loc în spitalele din România par fără sfârşit. O femeie de 41 de ani din Râmnicu Vâlcea, Mihaela Pal, a născut ieri la toaleta din Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce medicii o diagnosticaseră cu câteva ore în urmă cu o tumoare abdominală. Deşi au investigat-o ecografic, au palpat-o şi consultat-o cu stetoscopul, doctorii din camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea nu au realizat că femeia era în travaliu. „Medicul  Turcitu, de la medicină internă, care mi-a făcut ecografie a zis că am o tumoare abdominală, iar cei de jos de la camera de gardă au crezut că am pietre la rinichi pentru că aveam dureri în zona rinichilor. Am stat trei-patru ore la camera de gardă şi în cele din urmă m-au trimis la toaletă să elimin pietrele”, povesteşte Mihaela de pe patul de spital.

10 minute în plus i-ar fi fost fatale

Mihaela îşi aminteşte cum s-a aşezat pe toaletă şi se chinuia să elimine pietrele la rinichi.”Când colo a căzut „bolovanul”. Am văzut că este un copil, am avut un şoc şi am leşinat. M-a găsit o bătrână, care intrase la toaletă. Eram într-o baltă de sânge. Cordonul ombilical se rupsese singur”, povesteşte Mihaela, care astăzi şi-a revenit complet, după ce a fost preluată de doctorii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea, unde a fost transferată. Dacă bătrâna ar mai fi întârziat 10 minute, medicii ar fi găsit cel mai probabil două cadavre.

Copilul a fost intubat şi restabilizat, iar acum nu prezintă probleme de sănătate. „Are 5, 500 kg, este sănătos, pur şi simplu unii sunt norocoşi genetic”, spune medicul neonatolog Maria Baraganescu, de la Maternitatea Vâlcea.

Medicii de la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea susţin că micuţul nu a fost observat la ecografie deoarece era cu capul în jos şi nu i se observau mâinile, picioarele ci doar fundul. Directorul medical spune că a sesizat Procuratura şi Poliţia, care vor investiga cazul şi vor decide dacă a fost sau nu culpă medicală.

Diagnosticul medicului de familie: o afecţiune a ficatului

Mihaela nu a avut o sarcină urmărită de medicul ginecolog, întrucât nu ştia că este însărcinată. Când a avut greţuri, s-a dus la medicul de familie, care a diagnosticat-o cu o afecţiune a ficatului şi i-a prescris suplimente alimentare . „Am trei copii, dar nu mi-am dat seama că sunt însărcinată a patra oară. Mi-a venit ciclul până în martie”, spune Mihaela, care abia aştepta să urce la etaj să îl hrănească pe Darius. Medicii de la Maternitate spun că sunt cazuri în care femeile rămân însărcinate şi continuă să aibă menstruaţie.”Avea de fapt nişte sângerări”, spune medicul Amza Ion, directorul medical din Maternitatea Vâlcea.

Presa locală care a relatat astăzi despre cazul Mihaelei a afirmat că femeia ar fi intenţionat să abandoneze copilul, însă mămica dezminte această informaţie. Medicii de la maternitate care au preluat cazul spun şi ei că acest lucru este exclus pentru că este deosebit de afectuoasă cu copilul.”Dacă ar fi avut aceste intenţii în primul rând că nu s-ar fi prezentat la spital”, a declarat neonatologul Măria Baraganescu. Mihaela spune că îl va îngriji pe Darius la fel ca şi pe ceilalţi trei copii. „Unde au crescut trei, creşte şi al patrulea, iar cu bănuţii m-a ajutat acum fratele meu care a muncit un an de zile în Anglia. Soţul lucrează şi el la Oltchim, eu la poştă, o să ne descurcăm”, spune optimistă femeia.

sursa rlonline

comentarii

de ana-maria la 6 aprilie 2011 - 04:09

curat SF

Lasati un comentariu