O simplă injecţie ar putea reface complet muşchiul inimii după un infarct

• publicat la: 22 aprilie 2011
O simplă injecţie ar putea reface complet muşchiul inimii după un infarct

O simplă injecţie ar putea reface complet muşchiul inimii după un infarct. Tratamentul pe bază de anticorpi trebuie administrat la cel mult 12 ore după ce s-a produs atacul de cord, spun cercetătorii britanici. Astfel, inima se va reface în totalitate, iar şansele ca bolnavii să ducă o viaţă normală sunt mari.

Infarctul ucide în fiecare zi doar în România 40 de oameni. Cei care supravieţuiesc trăiesc cu teama că ar putea ajunge din nou pe patul de spital.

În urma unui infarct, muşchiul inimii rămâne fără sânge oxigenat minute în şir şi se deteriorează. Asta înseamnă că inima are mai puţină forţă să pompeze sângele în organsim, este slăbită.

Cercetătorii britanici spun că injecţia cu anticorpi reface în totalitate muşchiul inimii.

Anticorpii injectaţi se solidifică la contactul cu ţesutul cardiac şi preiau o parte din funcţiile inimii. Astfel, ajutată de anticorpi, inima funcţionează normal.

Bolnavilor care au suferit un infarct primesc şansa la o viaţă normală şi îndelungată.

Totuşi cercetatorii susţin că această injecţie este mai eficientă în recuperarea organismului după un infarct comparativ cu statinele. Însă până când injecţia va ajunge şi în România mai avem de aşteptat.

Aproximativ 40% dintre victimele atacului de cord mor în decursul unui an de la prima internare în spital, spun statisticile.

sursa  Antena3

comentarii

de Murphy la 22 aprilie 2011 - 22:27

(re)publicati niste prostii colosale!!!

si semnatura la sfarsit nu va scteste!!!

Lasati un comentariu