PDL, un partid- două Românii

• publicat la: 12 aprilie 2011
PDL, un partid- două Românii

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au depus, ieri, candidaturile oficiale la preşedinţia PDL. Trei candidaturi, dintre care doar două contează. Odată cu anunţarea candidaturilor oficiale, cei trei şi-au depus şi moţiunile cu care încearcă să-şi atragă susţinătorii. Moţiunea lui Blaga se numeşte „O Românie dreaptă, o Românie europeană”, iar cea a lui Boc, „O Românie dreaptă, o Românie puternică”, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

Confruntarea celor două tabere, remarcă NAŢIONAL, nu a ignorat nici măcar culoarea moţiunilor. Concret, în timp ce tabăra Boc şi-a alocat combinaţia tradiţională (portocaliu şi albastru), echipa Blaga a ales o copertă în culorile PPE (alb-albastru). Intrarea în sediul PDL a fost luată cu asalt de susţinătorii lui Emil Boc la depunerea candidaturii pentru şefia partidului. Majoritatea vicepreşedinţilor, miniştri şi parlamentari s-au alăturat prim-ministrului. Vasile Blaga şi suporterii săi s-au înghesuit în sala destinată conferinţelor de presă iar din tabăra lui, afirmă ADEVĂRUL, au lipsit Radu Berceanu şi Adriean Videanu.

Şi în timp ce Emil Boc le mai cere o şansă PDL-iştilor, dând vina pe ghinion că au ajuns la guvernare în vreme de criză, Vasile Blaga susţine că e nevoie de o rupere de ritm şi de o altă abordare pentru ca PDL să câştige alegerile în 2012. Acestea sunt, susţine EVENIMENTUL ZILEI, ofertele cu care Emil Boc şi Vasile Blaga îşi dispută voturile democrat-liberalilor la alegerile din mai pentru şefia partidului.

Deşi aflaţi într-o competiţie acerbă, cei doi rămân totuşi prieteni. „Noi între noi suntem prieteni, ceilalţi sunt adversari politici. Asta trebuie înţeles. Pot să am oricând o părere pro sau contra lui Emil (Boc – n.r.), dar niciodată nu-l voi lăsa pe Emil pentru Geoană, Olga, Crinuţ sau altul“, a afirmat Vasile Blaga, citat de ZIUA VECHE.

Tot ieri şi-a anunţat candidatura şi fostul ministru de Externe Theoder Paleologu, cu moţiunea intitulată poetic „Privind spre viitor”. O candidatură „pe post de decor“, după cum o caracterizează NAŢIONAL. Însă ROMÂNIA LIBERĂ susţine că Paleologu poate tranşa lupta din PDL, deoarece cu cele 260 de semnături pe care le-a strâns moţiunea sa, acesta poate influenţa a doua repriză a alegerilor din PDL, dacă nici Vasile Blaga, nici Emil Boc nu câştigă din primul tur.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu