Activităţi intense la Asociaţia „Werdnig Hoffman”

• publicat la: 11 mai 2011
Activităţi intense  la Asociaţia „Werdnig Hoffman”

În ultimele săptămâni s-au desfăşurat o serie de activităţi la Asociaţia persoanelor cu boli rare „Werdnig Hoffman”. Vereş Robert, preşedintele Asociaţiei a avut bunăvoinţa să relateze pentru  Buletin de Carei despre evenimentele recente la care au participat membrii acesteia .

Astfel,în 28 aprilie 2011, a avut loc seminarul „Roţile schimbării”, susţinut de către organizaţia „Motivation Romania” . La acest seminar au participat câţiva membri ai Asociaţiei Werdnig Hoffman. Aceştia au  fost invitaţi de Asociaţia Handicapaţilor Fizici Satu Mare. Tema principala a fost „tehnici de învăţare pentru  a trăi într-un scaun cu rotile”. Au fost prezentate tehnici de folosire a scaunului cu rotile, precum şi sfaturi utile celor ce-l folosesc destul de des. Totodată, au fost prezentate şi demersurile care se fac la Casa de Asigurări pentru a se obţine un scaun cu rotile la un preţ cât mai scăzut.

În data de 29 aprilie 2011, Asociaţia „Werdnig Hoffman” a organizat o mică întrunire a membrilor săi pentru a serba „1 Mai Muncitoresc”.La acest eveniment au participat majoritatea membriilor din Carei şi nu numai. Cu ajutorul voluntarilor, s-au prăjit mici, grătare şi cartofi.

Prin această manifestare s-a reuşit să se facă simţit „gustul” acestei sărbători pentru cei prezenţi.

Cea mai importantă activitate a Asociaţiei a fost participarea la seminarul „I know, I can, I succed!”, organizat în Bulgaria, la Veliko Trnovo. Acest seminar s-a desfăşurat în perioada 1-7 mai. A fost un training pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru dezvoltarea propriei personalităţi, tehnici de căutare a unui loc de muncă şi redactare a unui CV”. La acest seminar au participat patru membri ai asociaţiei împreună cu doi însoţitori.

În primele două zile, aceştia au avut onoarea de a-l avea ca trainer pe scriitorul de romane psihologice Laurent Gounelle. El le-a explicat cum trebuie abordat un interviu pentru obţinerea unui loc de muncă, precum şi cum pot deveni mai încrezători în propriile forţe. Următoarele zile s-au desfăşurat alături de doamna Daniela Malakova, care i-a învăţat procesul de re-temaing. De asemenea, într-una din zile participanţii au vizitat şi o grădiniţă din Veliko Trnovo, unde au asistat la un spectacol organizat de cei mici cu ocazia zilei de „Sf. Gheorghe”. Ultima zi a fost mai lejeră: organizatorii şi participanţii s-au plimbat prin oraş, unde au putut admira multe lucruri frumoase, iar la sfârşitul zilei au avut parte de o seară de gală.

La acest seminar, membrii participanţi din partea Asociaţiei „Werdnig Hoffman” au reuşit să lege multe prietenii , să cunoască alte persoane care suferă de boli rare, dar care luptă pentru semenii lor. Participarea la acest seminar a oferit membrilor Asociaţiei Werdnig Hoffman posibilitatea de a acumula o serie de noi experienţe.

redactia

Lasati un comentariu