Caniculă in iunie şi iulie. Vezi prognoza meteo pentru următoarele luni

• publicat la: 17 mai 2011
Caniculă in iunie şi iulie. Vezi prognoza meteo pentru următoarele luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii informaţiile  pe care le-a primit de la Centrul European pentru Prognoza Vremii. Aceste date vizează prognoza meteo pe termen mediu, in perioada mai-iulie 2011.

Conform stirileprotv.ro, temperaturile medii ale lunii mai vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor ţării. Pe de altă parte, in anumite regiuni (in nord-vestul, sud-vestul şi local in sudul teritoriului) valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantităţile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a ţării, iar local, in centrul, sudul şi vestul teritoriului, ploile pot fi peste mediile multianuale lunare.

In iunie va fi foarte cald şi secetos. ANM avertizează că „temperaturile medii se vor situa peste valorile normale in vestul şi sud-estul tarii”, sub mediile multianuale in sud-vest, centru si nord-vest si in limite apropiate de normele climatologice in restul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii „vor inregistra valori sub normele climatologice in majoritatea regiunilor”, exceptând centrul si sud-vestul ţării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

In iulie, va fi la fel de cald sau chiar mai rău decât in iunie. „Regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptând areale din estul, sud-estul si vestul ţării, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice”. Cantităţile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in vestul, centrul si nordul ţării, iar in estul, sud-estul si local in sudul ţării, acestea vor inregistra valori sub mediile multianuale lunare.

sursa (Mediafax)

Lasati un comentariu