Cauzele incendiului de la Victoria Mob Tăşnad

• publicat la: 2 mai 2011
Cauzele incendiului de la Victoria Mob Tăşnad

Vineri, 29.04.2011., din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din împuternicit adjunct al Inspectorului şef Col. Hauşi Nelu, Mr. Ganea Constantin – ofiţer I din cadrul Centrului Operaţional, Mr. Mateş Dumitru – împuternicit la comanda Secţiei de Pompieri Carei şi Plt.maj. Chivulescu Cătălin – subofiţer tehnic din cadrul Inspecţiei de Prevenire, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului .

Comisia de cercetare a cauzelor probabile de incendiu a constatat că sursa probabilă a fost jarul sau scânteile rezultate din  coşul de fum, care nu a fost dotat cu sită  parascântei şi purtate de vânt către părţile combustibile ale acoperişului realizate din ondulină bituminoasă, ceea ce a dus la favorizarea incendiului, care a fost susţinut de viteza şi direcţia  vântului, ducând la propagarea incendiului cu repeziciune pe întreaga suprafaţă a acoperişurilor construcţiilor.

În urma incendiului s-au degradat  elementele de construcţie şi rezistenţă a clădirilor, geamurile uşile, acoperişurile şi utilajele pentru prelucrarea lemnului în proporţie de 87%. Valoarea pagubelor materiale este în curs de stabilire.

Menţionăm că joi ,28 aprilie 2011 ,la fabrica de mobilă VictoriaMob din Tăşnad a izbucnit un incendiu puternic care a necesitat intervenţia Garda de Intervenţie Nr.II Tăşnad, cu două autospeciale, sub comanda Plt. Ardelean Sorin,a Secţiei de Pompieri Carei cu 3 autospeciale de stingere şi 1 autoscară mecanică ,a Detaşamentului  de Pompieri Satu Mare cu 2 autospeciale,a Grupei operative a Inspectoratului condusă de prim adjunct al Inspectorului Şef Col.Dan Gheorghe şi a Serviciului  Voluntar al comunei Supur cu o autospecială.

La faţa locului au fost prezenţi Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judetului Satu Mare, Col. Burz Iulian care a preluat comanda intervenţiei, împreună cu Prim adjunctul Inspectorului şef Col. Dan Gheorghe, împuternicit adjunct al Inspectorului şef Col Hauşi Nelu, şi grupa operativă a inspectoratului. Incendiul a fost localizat la ora 16.35 şi lichidat la ora 03,10.

redactia


	
	
		
       

comentarii

de vasi la 7 mai 2011 - 13:13

si nu au facut nimica da au salariii foarte mari si nu sant multumiti ca trag chiulu toata ziua.

de the crow la 7 mai 2011 - 17:47

despre cine vorbesti?

de eu la 9 mai 2011 - 18:05

se pricep mai bine la pusul nevestelor si a pilelor pe functii (ciobanul) decat la stingerea incendiilor. artileria si transmisiunile n-au a face cu focul decat daca se aprind. pastoritul nu e pompieristica. cine a gresit sa plateasca. la instanta cu ei.

Lasati un comentariu