Cine este şeicul cu o avere de 15 miliarde de dolari, care a venit să “cumpere” România

• publicat la: 22 mai 2011
Cine este şeicul cu o avere de 15 miliarde de dolari, care a venit să “cumpere” România

Unul dintre membrii celei mai bogate familii din lume, şeicul Sultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a ajuns vineri în România.

Unul dintre membrii celei mai bogate familii din lume, şeicul Sultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a ajuns vineri în România, unde are programată o vizită de câteva zile. Familia şeicului controlează aproximativ 10% din resursele de petrol ale lumii şi are o avere estimată la 15 miliarde de dolari.

Alteţa sa, care este şi consilier al preşedintelui Emiratelor Arabe Unite (EAU), cu rang de ministru, a avut vineri o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.
„Discuţiile cu înaltul oficial emiratez au oferit posibilitatea evaluării stadiului relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi a analizării oportunităţilor de iniţiere şi derulare a unor noi proiecte de cooperare”, se arată într-un comunicat al MAE.

În comunicat se arată că anul viitor va avea loc la Abu Dhabi a doua ediţie a Forumului Economic Consiliul de Cooperare al Golfului, după ce prima ediţie a avut loc în luna martie la Bucureşti.

„Cultivăm relaţii strategice cu parteneri de valoare”

„Misiunea noastră este de a gestiona resursele pe care le deţinem astăzi într-un mod eficient şi responsabil pentru a asigura dezvoltarea EAU pentru generaţiile viitoare. Întotdeauna suntem conştienţi de modul în care istoria şi urmaşii noştri ne vor judeca. În acest scop, noi investim în dezvoltarea ţării noastre şi cultivăm relaţii strategice cu parteneri de valoare care doresc să aplice expertiza lor la realizarea aspiraţiilor poporului din Emiratele Arabe Unite şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi locuitorilor săi”, se arată pe site-ul holdingului deţinut de Sultan bin Khalifa, S.B.K. Holding.

Pe site-ul holdingului se află şi o prezentare a şeicului. „Sheikh Sultan este fiul cel mare al Alteţei Sale Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Comandant Suprem al Forţelor Armate EAU şi conducător al Abu Dhabi. După ce a absolvit Academia Militară de la Sandhurst, Sheikh Sultan şi-a luat doctoratul în „Securitatea Naţională a Emiratelor Arabe Unite în lumina schimbărilor regionale şi globale”. Este un pilot calificat şi deţine rangul de general de brigadă”.

S.B.K. Holding are afaceri în aproape 20 de domenii de activitate, de la explorarea, rafinarea şi distribuţia petrolului, energie, producţie, hoteluri, imobiliare, bănci, până la publicarea şi distribuţia de ziare, retail, agricultură şi aviaţie civilă.

sursa Gandul

Lasati un comentariu