Clientul nostru, stăpânul nostru. Se schimbă regulile pe piaţa telefoniei mobile

• publicat la: 24 mai 2011
Clientul nostru, stăpânul nostru. Se schimbă regulile pe piaţa telefoniei mobile

Europenii vor beneficia începând de miercuri de noi drepturi şi servicii în domeniul telefoniei mobile şi Internetului, odată cu intrarea în vigoare a unor reglementări îmbunătăţite în sectorul telecomunicaţiilor, la nivelul Uniunii Europene.Noile reguli comunitare, menite să asigure creşterea concurenţei în sectorul telecomunicaţiilor şi îmbunătăţirea serviciilor trebuie să fie incluse în legislaţiile naţionale până pe 25 mai, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

Prevederile includ dreptul clienţilor de a schimba operatorul de telecomunicaţii în doar o zi , fără modificarea numărului de telefon, acces la informaţii mai clare referitoare la servicii, precum şi protecţia mai eficientă a datelor online.

Comisia Europeană şi Consiliul Autorităţilor Europene de Reglementare pentru Comunicaţii Electronice (BEREC) vor avea prerogative sporite care vor spori predictibilitatea legislativă şi vor permite operatorilor să se dezvolte pe o piaţă de telecomunicaţii pan-europeană.

CE a colaborat cu statele membre pentru introducerea fără probleme a noilor prevederi şi va analiza lansarea unor proceduri de infringement împotriva ţărilor care nu le-au aplicat la timp.

Reglementările prevăd posibilitatea schimbării într-o singură zi lucrătoare a operatorului de telecomunicaţii, fără renunţarea la numărul de telefon.

Durata maximă a unui contract iniţial cu un operator poate fi de 24 de luni, iar cea minimă care poate fi oferită de furnizorul de servicii de 12 luni.

sursa ziuaveche.ro

Lasati un comentariu