Crin Antonescu cere demiterea lui Baconschi, pentru declaraţia privind voturile din diaspora

• publicat la: 16 mai 2011
Crin Antonescu cere demiterea lui Baconschi, pentru declaraţia privind voturile din diaspora

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, îi solicită premierului Emil Boc demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaraţia de la congresul PDL potrivit căreia obiectivul său este ca legea votului prin corespondenţă să le aducă democrat-liberalilor un milion de voturi.

„Îi cerem, în numele PNL şi al USL, premierului Emil Boc, cât mai apucă, să îl destituie pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Vorbesc despre destituire pentru că despre onoare şi demisie îmi închipui greu că ar fi vorba. Cer oficial să-l destituie pentru că în calitate de ministru de Externe, care nu încetează pe parcursul unei reuniuni de partid, a afirmat public că proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă e gândit şi se urmăreşte a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL”, a spus Antonescu.

El a subliniat că, în cadrul Convenţiei Naţionale a PDL, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a vorbit clar despre faptul că acest proiect de lege ar aduce un milion de voturi celor din PDL.

„Un ministru de Externe nu poate face aşa ceva”, a subliniat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, în condiţiile în care premierul Emil Boc nu va da curs cererii USL de a-l destitui pe Baconschi, Uniunea va încerca să aducă acest subiect în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului, care să cerceteze afirmaţia ministrului de Externe potrivit căreia un proiect de lege poate aduce un milion de voturi unui partid.

Antonescu a mai spus că nu susţine ideea votului prin corespondenţă, el apreciind că problema votului românilor din străinătate merită o dezbatere publică şi parlamentară.

În discursul de susţinere a candidaturii sale la funcţia de prim-vicepreşedinte PDL, Teodor Baconschi a vorbit, duminică, în faţa delegaţilor la congresul partidului, despre parteneriatul pe care îl are, de şase ani, cu preşedintele Traian Băsescu, dar şi despre „obiectivul” de a obţine un milion de voturi din diaspora prin noua lege privind votul prin corespondenţă.

„Sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire”, a spus Baconschi.

Teodor Baconschi a fost ales, duminică, în funcţia de prim-vicepreşedinte PDL.

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, în primă lectură, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă pentru românii din străinătate, elaborat de MAE, urmând ca documentul să fie adoptat ulterior, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

sursa   mediafax.ro

Lasati un comentariu