Crin Antonescu la Satu Mare

• publicat la: 5 mai 2011
Crin Antonescu la Satu Mare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut joi,5 mai ,o conferinţă de presă la sediul PNL  alături de conducerea filialei de la Satu Mare.Acesta a efectuat o scurtă vizită în Satu Mare ,fiind în drum spre  Baia Mare unde susţine candidatul USL, Cătălin Cherecheş, la primăria municipiului.

Conferinţa de presă s-a desfăşurat într-o atmosfera destinsă.De această dată liderul PNL nu a criticat punctual activitatea guvernului, afirmând că de fapt există  o inflaţie de motive pentru care acesta ar trebui demis.

„Ne pregătim foarte serios pentru ca momentul în care preluăm puterea – când va fi acest moment, eu sper că mult mai repede decât alegerile din 2012, dar cel târziu atunci – să fie într-adevăr un moment de schimbare fundamentală a modului în care este condusă, administrată şi reprezentată România. Critica actualei guvernări a devenit o treabă foarte grea, nu din cauza ca ar trebui cautate motive, ci din cauza ca motivele sunt supraabundente, e o inflaţie de motive. Practic, avem în fiecare zi ce trece, din toate punctele de vedere – economic, social, instituţional, de politică externă – o Românie din ce în ce mai în derivă, o putere din ce în ce mai iresponsabilă în acţiunile sale şi, în orice caz, din ce în ce mai departe de realitate”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu consideră că nu motivele schimbării actualei guvernări ar trebui să constituie principalul subiect de dezbatere, ci pregătirea pentru ca Uniunea Social Liberală să fie eficientă în viitoarea guvernare.

„Avem un şantier întreg în lucru, de consolidare, de compatibilizare a forţelor politice la nivel local pe această uniune”, a adăugat Crin Antonescu.

Potrivit preşedintelui Crin Antonescu, urmează sondajele, stabilirea candidaţilor comuni, evaluarea şi definitivarea unui „program de restaurare a instituţiilor românesti, de scoatere a ţării din criză”.

Referitor la colaborarea din interiorul USL Satu Mare, Antonescu a spus că aici sunt „oameni politici cu destulă experienţă şi este convins că nu va fi nevoie de intervenţie de la Bucureşti pentru stabilirea candidaţilor.

Satu Mare se află printre primele judeţe din ţară care începe un sondaj de opinie, pe 15 mai, efectuat de Gallup, dar organizaţia se limitează la un singur candidat: Adrian Ştef.

Dorinţa pe plan local este ca PNL să aibă un candidat, fie la Primaria Satu Mare, fie la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar PSD să-l aibă pe celălalt.

La întoarcerea din Baia Mare,Crin Antonescu a făcut un nou popas la Satu Mare,unde s-a întîlnit cu reprezentanţii presei judeţene ,de această dată la locuinţa lui Adrian Ştef.

Preşedintele organizaţiei PNL Satu Mare a dorit să marcheze Ziua Mondială a Presei Libere din 3 mai,pentru a dovedi că şi unii politicieni  pot să dea dovadă de transparenţă.

Familia Ştef, gazde primitoare ,a pregătit tot soiul de bunătăţi , atmosfera fiinddeosebit de relaxată şi destinsă.Alături de jurnalişti au fost prezente şi membrele din conducerea OFL Satu Mare, Dorina Grunfeld, Anamaria Maruşca,  Aurelia Vulciu şi Emilia Enătescu.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu