Grupul France Telecom-Orange nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile din România

• publicat la: 4 mai 2011
Grupul France Telecom-Orange nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile din România

Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010. Acesta a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara.

Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluari periodic, dar nu la intervale clar stabilite.

In cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp,  valuarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria). Cu toate acestea, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu avem un astfel de proiect in curs de implementare.

Per total, rezultatele financiare din anul 2010 ale tarilor europene confirma existenta unei performante operationale solide. Conducerea grupului France Telecom – Orange isi pastreaza increderea ca acesta va continua sa isi intareasca pozitia pe piata din Europa in anii urmatori si va continua sa investeasca in fiecare tara.

Acest lucru poate fi usor observat din planul Conquest 2015 <http://www.orange.com/en_EN/group/strategy/conquests_2015/>  – strategia grupului pana in 2015 pentru Europa.

sursa orange.ro

Lasati un comentariu