Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Justinian,Cetăţean de Onoare al Careiului

• publicat la: 4 mai 2011
Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Justinian,Cetăţean de Onoare al Careiului

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local ,consilierii au dezbătut Proiectul  de Hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Carei Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Solicitarea  a venit din partea preotului paroh al Bisericii ortodoxe Sf.Dimitrie,Ilie Popa, care a dorit să se acorde această distincţie  cu ocazia implinirii  vârstei de 90 de ani a inaltului prelat.

La  dezbaterea  acestui punct,primarul a solicitat presei sa părăsească sala de şedinţe, discuţiile  având loc cu uşile închise.În urma votului,care a fost secret,proiectul de hotărâre a fost aprobat .

Ceremonia festivă de acordare a acestei distincţii va avea loc la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Preasfinţitul Justinian s-a născut la 28 mai1921, in satul Plopiş, din judeţul Maramureş. Este licenţiat in Teologie. A fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului in septembrie 1990, fiind instalat la 11 noiembrie in acelaşi an.

Sfântul Sinod a hotărât in şedinţa de lucru din 18-19 iunie 2009 acordarea rangului de Arhiepiscop onorific Preasfinţitului Părinte Justinian Chira al Maramureşului şi Sătmarului, pentru activitatea ierarhică pilduitoare şi slujirea chiriarhală deosebită şi indelungată a Bisericii.

În municipiul Carei,până in prezent , titlul de Cetăţean de Onoare s-a mai acordat doar  artistului de talie internaţională Stefan Ruha.

redacţia

comentarii

de dinamovitu la 4 mai 2011 - 12:34

ge ce a trebuit ca presa sa paraseasca sala?ce au avut de ascuns {DOMNII}consilieri>eu asa am stiut ca raposatul peter karacsoyi este cetatean de onoare daca am gresit scuze si primaria ar trebui cat mai urgent sa declare cetatean de onoare pe fostul profesor care a adus atata faima orasului

de ROMANO CATOLIC la 4 mai 2011 - 16:18

Da,nimic de comentat vizavi de preasfintitul,dar poate ca sunt multe persoane care merita si nu sunt bagati in seama,sau nu li se recunosc meritele,de expl.tot orasul cunoaste un preot care a facut milioane de km,sa faca rost de bani pentru o biserica catolica, si a facut-o,o frumusete de lacas de cult,fara bani de la Guvern sau partide.De ce nu ar merita si alti episcopi de expl.Preasfintia sa Ep.BERCEA ? de ce nu ? sau si altii de la alte religii.Parca spunea o data pimarul nostru ca acei oameni care au facut ceva pentru Carei merita sa fie premiati cu titluri sau distinctii !Sa nu se inteleaga gresit dar mi se pare ca cei care itradevar merita sunt neglijati.Oricum cu asta i-ati ajutat sa se dezbine si mai mult ortodocsi si greco catolicii,preasfintitul nu le da voie sa slujeasca impreuna, a se vedea slujbele de la monument cu diferite ocazii…trageti concluzia…

de petrica la 4 mai 2011 - 16:32

poate ca asta s-a si urmarit.doar cunoastem dictonul” dezbina si condu”.Dar mai cred ca primaru a intrat in campanie electorala si tine sa isi atraga voturi si de la romani si de la catolici la care varsa bani cu nemiluita si va acorda asemenea titluri si la ceilalti episcopi apropiati lui.veti vedea ce va urma acum ca s-a creat acest precedent de acordare a inaltori titluri pe baza de religie!

de careian la 6 mai 2011 - 16:35

bravoooooooo dinamovitu

Lasati un comentariu