Noaptea Muzeelor la Carei

• publicat la: 13 mai 2011
Noaptea Muzeelor la Carei

Careienii sunt aşteptaţi in ziua şi noaptea de 14 mai să viziteze Muzeul Municipal Carei. Astfel, in ziua de 14 mai,incepând cu orele 12,oo şi până la miezul nopţii,expoziţiile din cadrul Muzeului municipal vor putea fi vizionate gratuit.  Hago Nandor,directorul Muzeului,impreună cu colaboratorii săi,aşteaptă publicul cu informaţii şi detalii despre fiecare exponat.

Si sătmărenii sunt aşteptaţi in noaptea de 14 spre 15 mai să viziteze cele doua muzee din municipiul Satu Mare cu ocazia acţiunii Noaptea Muzeelor. În intervalul 14 mai ora 12.00-15 mai ora 01.00 vor  putea fi vizionate gratuit toate expoziţiile de la Muzeul de Istorie şi Muzeul de Artă.

In deschiderea nopţii muzeelor, sătmărenii şi nu numai sunt aşteptaţi la deschiderea  expoziţiei happening “Micul Print” ajunsă anul acesta la ediţia a 16-a cu vernisajul de la ora 18.30 şi Art Eveniment, expoziţia artistului clujean Dorel Găina şi invitaţii săi de la ora 20.30, ambele la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii nr. 21.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.

Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011 Noaptea Muzeelor este pentru prima dată patronată oficial și de ICOM.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc în anul 2011 evenimentul.In România, peste șaizeci de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.

redactia

Lasati un comentariu