Olimpiada de Roboţi, la Timişoara

• publicat la: 7 mai 2011
Olimpiada de Roboţi, la Timişoara

Cei mai ingenioşi studenţi ai facultăţilor tehnice din ţară se intâlnesc si intră in competitie in luna mai la Olimpiada Naţională de Roboţi Mobili şi sisteme mecatronice.

Evenimentul are loc in perioada 11-13 mai si este organizat la Universitatea Politehnică din Timişoara.

Manifestarea va cuprinde următoarele competitii si activităţi:
-Olimpiada naţională de mecatronică
-Concursul national de realizări in domeniul mecatronicii (sectiunea universitară şi sectiunea preuniversitară);
-Expozitia de realizări ale studentilor şi elevilor in domeniul mecatronicii;
-Expozitie si prezentări de produse ale firmelor din domeniul mecatronicii.

Si-au anuntat deja prezenta reprezentanţi ai universităţilor tehnice din ţară, cu profil de Mecatronică (Universitatea Politehnică Bucuresti, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Craiova, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iasi, Universitatea Dunărea de Jos Galati, Universitatea Valahia Târgoviste), se arată intr-un comunicat al organizatorilor remis Ziare.com.

Pe lângă participantii din zona universitară si preuniversitară, la acest eveniment de marcă al tehnicii românesti vin si oameni de decizie din sectorul industrial privat, inclusiv companii multinationale, care vor să isi facă o parere despre nivelul invăţământului tehnic din România si viitoarele generatii de absolventi.

Olimpiada de la Timisoara isi propune racordarea invăţământului tehnic profesional din ţara noastră la cerintele actuale si de viitor de pe piata fortei de muncă prin dialoguri cu reprezentanti ai unor companii multinationale.

Astfel, tinerii veniti la Timisoara, aflati in pragul unor decizii importante privind viitorul lor, pot să se orienteze profesional in functie de cerintele pietei.

Este a treia olimpiadă de mecatronică la nivel universitar organizată in România. Cele două editii din anii anteriori s-au bucurat de mare succes in rândul tinerilor interesati de educatia superioară in domeniul tehnic.

In plus, Olimpiada urmăreste promovarea modelului de concurs, pe disciplina de Mecatronica, in acord cu regulamentele internationale de la „World Skills”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu