Poliţia Animalelor în acţiune

• publicat la: 4 mai 2011
Poliţia Animalelor în acţiune

Deşi deocamdată funcţioneză cu sediu provizoriu la Societatea Civilă, Poliţia Animalelor dispune de 11 agenţi, un medic veterinar şi o maşină. Conform declaraţiilor purtătorulului de cuvânt al Poliţiei Animalelor Satu Mare, Lavinia Şteţ, se vor încheia parteneriate cu Poliţia Locală. cu Jandarmeria şi cu Inspectoratul DSV.

Poliţia Animalelor va interveni în spiritul legii în toate cazurile de abuz asupra animalelor. Astfel se vor putea constata faptele contravenţionale ale stăpânilor de animale şi vor putea fi aplicate sancţiuni sau avertismente scrise cu propuneri concrete de remediere a situaţiilor constatate.

Agenţii Poliţiei Animalelor vor monitoriza modul în care sunt hrănite, îngrijite şi exploatate animalele în fermele din judeţ şi vor monitoriza modul în care ele sunt transportate şi comercializate în pieţe, oboruri,  cât şi condiţiile în care sunt ţinute acestea (dacă  nu li se produc suferinţe sau leziuni de orice fel).

La Carei se va înfiinţa în curând un birou care va avea un program şi un număr de telefon la care se vor putea face sesizările privind protecţia animalelor. Activitatea la Carei se va desfăşura după un grafic bine stabilit. De asemenea maşina Poliţiei Animalelor va fi prezenta  2 zile pe săptămână în zona Carei – Tăşnad.

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor s-a înfiinţat pe data de 04.11.2009, în baza hotărârii judecătoresti definitive şi irevocabile pronunţată de Tribunalul Municipiului Bucureşti în dosarul 41674/3/2009, ca structură a societăţii civile în cadrul Federaţiei Comisariatului pentru Societatea Civilă.

Misiunea IGPPA – Poliţia Animalelor este aceea ca opinia publică să conştientizeze cu privire la adoptarea unui comportament raţional şi uman faţă de animale şi necesitatea respectării legii ce reglementează drepturile pe care animalele le au ca fiinţe ce trăiesc în mediul social ori în mediul sălbatic.

Poliţia Animalelor are rolul de a întreprinde acţiuni în scopul protejării animalelor şi păsărilor, activităţile principale fiind amendarea legislaţiei în domeniu, îmbunătăţirea cadrului normativ specific, protejarea ecosistemului şi a faunei, reducerea fenomenului de braconaj, cât şi promovarea şi apărarea intereselor medicilor veterinari din Romania.

În ultima săptămână a lunii aprilie,pe raza judeţului Satu Mare s-au desfăşurat o serie de acţiuni ale Poliţiei Animalelor.Astfel,in 21 aprilie 2011, agenţii Poliţiei Animalelor împreuna cu asociaţia “FreeLife” au salvat un căţel de aproximativ 4 luni. Acesta avea un picior rupt, motiv pentru care a fost ridicat din teritoriu spre a i se administra tratament de urgenţă. Datorită faptului că în locul de unde a fost luat există pericolul să fie din nou rănit dar şi pentru că acolo nu s-a găsit nicio persoană dispusă să îi administreze medicamentele regulat, căţelul a fost dat într-un plasament provizoriu.

În 27 aprilie 2011 Poliţia Animalelor a fost sesizată în privinţa unui câine legat de un stâlp în curtea unei case nelocuite din localitatea Decebal. Acesta nu avea asigurată hrană, apă şi nici adăpost. Proprietarului i s-a dat termen de 7 zile sa remedieze situaţia. În caz contrar i se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege.

În aceeaşi zi, patrula Poliţiei Animalelor s-a deplasat în Balta Blondă unde era sesizat faptul că un câine a omorât iedul vecinului. Reprezentanţii Poliţiei Animalelor au reuşit să medieze împăcarea părţilor (plata contravalorii iedului).

În 29 aprilie 2011, la sesizarea angajaţilor magazinului S.C. Profi S.R.L. , din Satu Mare, un echipaj al Poliţiei Animalelor, împreună cu angajaţi ai firmei de ecarisaj au intervenit în incinta magazinului pentru scoaterea în condiţii de siguranţă a unui câine. Acesta era lovit şi s-a refugiat speriat sub una din combinele frigorifice ale unităţii. Astfel punea în pericol siguranţa personalului şi a clienţilor. Câinele a fost scos de sub combina frigorifica şi introdus într-o cuşcă specială, dupa care a fost transportat la adăpost.

redactia

comentarii

de Murphy la 4 mai 2011 - 20:45

Mar csak ez hianyzott nekunk, az adonkbol ujabb sohivatal.
Komolyan: az ember azt sem tudja, sirjon-e vagy nevessen.

de Mona la 5 mai 2011 - 03:08

In sfarsit! era si cazul sa se infiinteze PA! ca de povesti ne era plin podu’. Sper, cu timpul, sa mai mareasca efectivele si sa isi faca treaba conform legii si a bunului simt.Orice tara civilizata are asa ceva. Bafta Politiei Animalelor!
Iar tu , Murphy, poti sa razi /sau sa plangi…oricum nimeni nu e curios!

de Murphy la 5 mai 2011 - 09:16

„Orice tara civilizata are asa ceva.”

Da doamna, totul dupa motoul: sa avem si noi falitii nostri.

„… sa mai mareasca efectivele …”

Ori nu platiti taxe, ori sunteti bugetara (cam aceiasi lucru), ori sunteti interesata (peste granita bunului simt).

de Miklos la 5 mai 2011 - 09:40

Este o publicatie in Limba Româna, nu stiu de ce apar aici comentarii in alte limbi!? Poate in Lb. Engleza ar fi mai potrivit, e o limba de circulatie internationala.

de oliko la 5 mai 2011 - 11:16

forzta Murphy!!!!

de Murphy la 5 mai 2011 - 11:57

Bravo Miklos, most aztan megvedted a hazat!
Good for you Miklos, what an act of patriotism.

de Mona la 5 mai 2011 - 13:09

Uite ca stie si romaneste…mai sa fie!…..

Murphy draga…daca ai impresia ca cine este bugetar, nu plateste taxe…te inseli amarnic! Cam de unde crezi ca sunt sustinuti toti pensionarii, asistatii sociali etc??? din munca si banii bugetarilor!

„Ori nu platiti taxe, ori sunteti bugetara (cam aceiasi lucru), ori sunteti interesata (peste granita bunului simt).”
…..asa ca hai sa lasam subiectul asta , care pe „unii dintre noi ii cam depaseste”

de Murphy la 5 mai 2011 - 13:48

Mona, Mona te-am prins: iei bani de la stat, si ai iluzia ca platesti taxe (numai ca sa intelegi: grosso modo, taxele retinute de la bugetari sunt de fapt bani, care nu sunt platiti de catre stat din taxele retinute de la nebugetari)

Avand astfel de idei este usor sa sustii infiintarea al n.spelea autoritati cu functionari platiti, na ghici din banii cui…

Cointeresata nu esti din greseala? (personal sau membrii de familie?)

de Mona la 5 mai 2011 - 15:01

Clar ca sunt interesata! La fel ca multi altii….
Ma intereseaza tot ce este in favoarea necuvantatoarelor:) ALtfel de interese nu am.

de gigel la 5 mai 2011 - 20:44

se ajunge pe langa subiect. e bine sa avem si politia animalelor, da uitati cati sarmani sunt pe strada si alea alea. macar un adapost daca le-ar da sau ceva, animalele se pare ca sunt mai importante. cam aiurea, iubim animalele, dar omul e mai important decat necuvantatoarele…parerea mea

de Maria la 6 mai 2011 - 08:09

mai Murphy esti dus cu pluta rau de tot ,daca nu stii documenteaza-te,esti depasit de tot ce se intampla in jurul tau.Asemenea oameni fac rusine localitati,si tarii in care traiesc.La buna vedere,esti penibil.

de Murphy la 6 mai 2011 - 12:48

@ Maria

desi am ales un ton ironic (consider in continuare ca justificat), am cautat sa nu jignesc pe nimeni.
Tu nu ai vrut/putut sa comentezi fondul problemei, ci ai postat jigniri (cinci la numar in trei randuri – este o performanta).
Pe tonul ales de tine nu vad ce am mai putea discuta in continuare.

Pá!

de Murphy la 6 mai 2011 - 12:52

Maria, luatiasmortii-n puuuuulaaaaaaaaaaaa!!!

de Murphy la 6 mai 2011 - 13:08

Álmörfi coki!

de Gabi D la 10 mai 2011 - 17:01

IN loc sa ne bucuram de infiintarea POL.Animalelor,am ajuns sa comentam penibilitati,datorita unor ,,oameni”ca MURPHY!Chiar imi pare rau ca exista si astfel de oameni egoisti,fara bun simt,care trateaza bugetarii (asa cum a fost educat chiar de stimabilul Presedinte,vizavi de sintagma,,grasul si slabul) dupa bunul sau plac!As vrea sa-l vad pe acest om ce ar face daca s-ar imbolnavi intr-o buna zi si ar merge la spitalul plin de bugetari si acolo ar da peste un medic care l-ar pune pe picioare!?Ce ar face acest om daca
ar fi furat la drumul mare si n-ar avea cui sa se planga(caci politistii sunt tot bugetari),…exemplele ar putea continua!
Probabil el n-a fost invatat sa scrie,sa citeasca,etc,ptr.ca tot bugetari sunt si profesorii,invatatorii!De unde atata ura in viata noastra?Ati cazut in capcana conducatorului ,,iubit”(nu de mine)si deveniti penibili!
Vorbeam de cu totul altceva,de infiintarea Politiei Animalelor care era necesara si in orasul nostru,oricat ar costa!
De unde mentalitatea ca aceste biete fiinte nu au dreptul sa fie aparate?
Pentru ca asa doresc unii?Eu vreau sa traiesc intr-o tara civilizata unde respectul fata de noi si fiintele din jurul nostru sa primeze!
Le doresc celor de la P.A.mult succes in noua activitate,determinare si mai ales,suflet!Fara determinare nu se poate!
As vrea ca cei alesi in cadrul acestei institutii sa iubeasca cu adevarat animalele si sa fie acceptati si ajutati de cat mai multi cetateni!
Bafta si la rezolvarea a cat mai multor cazuri de maltratare!Am vazut destule de-a lungul anilor!

de gabi la 10 mai 2011 - 20:17

ai dreptate, dar uiti ca bugetarii sunt platiti din castigurile aduse de „clasa privata”. corect era sa spui „bugetarii depind de privati si reciproc”, ca asta e adevarul. iar legat de caini, nu va ganditi mereu la bani, ca javrele de pe strada is mai leftere ca voi 🙂

de GABI D la 12 mai 2011 - 16:58

Fara bugetari,ar fi existat draga,Gabi clasa privata?Fara sanatate,invatamant,nici acei privati pentru care am tot respectul ,nu ar fi existat!In tarile civilizate,se pune accent pe sanatate si educatie in primul rand!Degeaba avem cei 7 ani de-acasa daca nu stim sa parcurgem drumul vietii si inotam ca gasca pe apa fara sa avem habar cate sacrficii au facut parintii nostri din momentul venirii pe lume,intr-o maternitate amarata(caci asa erau candva) si pana in ultima zi a facultatii(daca am urmat vreo scoala)!Si acesti bugetari care din pacate in opinia unora n-au nici o valoare pentru ca se spune ca nu produc,ne-au ajutat pe noi toti sa devenim oameni!(Poate din pacate,doar unii dintre noi!)Consider ca un privat care ,cu adevarat, prin forte proprii a reusit sa faca ceva in viata, nu poate fi decat un om inteligent,care nu s-a limitat la banala zicala,,ce-on fi o fi!””
Acesti oameni au ajuns acolo numai datorita cunoasterii si foarte putini datorita hazardului!Asa ca hai s-o lasam moale cu ura dintre bugetari si privati ca nu are rost!Si te rog sa nu ma mai provoci!
La fel ca privatii si bugetarii platesc catre stat asigurarile sociale !

de cititor la 13 mai 2011 - 05:52

toata stima.no comment.frumos si la obiect Gabi D.

de gabi la 13 mai 2011 - 07:11

cine te-a provocat? am zis ca e o problema ca si „cine a fost mai intai, oul sau gaina?” 🙂 nu e vorba de nici o ura, am zis asa ceva? trebuie sa ai totusi IQ peste 100 ca sa intelegi ce scriu, si sa nu o iei ca pe o provocare…

de sa_wam la 3 august 2011 - 11:43

Incă la urmă pe noi ne pune să-l plătim reparatia masinei avariate – sau că noi am fost de vină – „.Cine stie in ziua de azi „

de sa_wam la 3 august 2011 - 16:42

şi culmea culmei masina rea un dacie papuc !! ce viteza putea sa aiba ??? ….

Lasati un comentariu