Senatul dezbate luni moţiunea simplă ‘Politica externă este a României, nu a PDL’

• publicat la: 23 May 2011
Senatul dezbate luni moţiunea simplă ‘Politica externă este a României, nu a PDL’

Plenul Senatului va dezbate luni, începând cu ora 15,00, moţiunea simplă intitulată ”Politica externă este a României, nu a PDL”, a anunţat miercuri, în plenul Senatului, preşedintele acestei Camere, Mircea Geoană (PSD).

Moţiunea simplă a fost iniţiată de senatori PSD şi PNL.

Potrivit lui Geoană, programul Senatului de luni va fi modificat în vederea citirii şi dezbaterii moţiunii amintite.

Uniunea Social Liberală (USL) solicită premierului Emil Boc, în textul moţiunii simple intitulate “Politica externă este a României, nu a PDL”, depusă, miercuri, în Senat, să ia măsurile necesare pentru “a repara gafele de proporţii ale ministrului de externe, Teodor Baconschi”, inclusiv prin înlocuirea acestuia.

Semnatarii moţiunii îi solicită, totodată, primului ministru să blocheze dezbaterea proiectului de lege privind votul prin corespondenţă pentru românii din afara graniţelor, “până la finalizarea dialogului pe această temă cu toate partidele politice parlamentare şi cu instituţiile internaţionale specializate”.

Parlamentarii USL susţin în textul moţiunii simple că actualul ministru de Externe, în tot mandatul său, “a eşuat în reprezentarea cu succes a României în plan european şi internaţional, a ştirbit prestigiul instituţiei pe care o conduce prin manifestările sale politice penibile şi prin declaraţii iresponsabile”.

Semnatarii documentului susţin că Teodor Baconschi a “comis o gravă eroare politică şi un atentat la democraţie” cu ocazia celei mai recente Convenţii Naţionale a PDL, unde a fost ales pentru postul de prim-vicepreşedinte.

Semnatarii califică declaraţiile lui Baconschi, conform cărora “proiectul legii votului prin corespondenţă îi face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi”, ca fiind “de maximă gravitate şi iresponsabile”.

Teodor Baconschi a vorbit, duminică, la lucrările Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, despre proiectul votului prin corespondenţă.
sursa  agerpres.ro

Lasati un comentariu