Talente în devenire la Festivalul de la Lipău

• publicat la: 17 mai 2011
Talente în devenire la Festivalul de la Lipău

Prima ediţie a Festivalul judeţean al cântecului şi jocului popular din Lipău ,desfăşurată sâmbătă, 14 mai 2011,a dat prilejul preşcolarilor de la 24 de grădiniţe sătmărene să işi etaleze talentele in materie de cântece şi dansuri populare.

Au participat 23 de preşcolari, la categoria interpretare vocală, precum şi 17 formaţii de dansuri populare din intreg judeţul .Lăcaşul de cultura destinat acestei manifestări a devenit neîncăpător datorită numerosului public prezent.

Grădiniţa cu program prelungit numărul 3 din Carei a fost reprezentată de Stefana  Paraschiva  Buzura Berar din grupa pregătitoare,pregătită fiind pentru acest festival de profesorul Dumitru Iederan de la Clubul Elevilor.

Prestaţia Stefanei a fost răsplătită cu un merituos loc III la secţiunea interpretare.Acompaniamentul a fost asigurat de Taraful Iedera Pitică de la Clubul Elevilor din Carei.

Din comisia de jurizare a festivalului au făcut parte Leontina Dorca, preşedintele juriului, Maria Carmen Sas – consultant artistic, Doina Suta – director Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7Satu Mare, primarul comunei Culciu – Alexandru Domokos şi Zoltan Kallos – director al Scolii cu clasele I-VIII Culciu Mare.

redactia

Lasati un comentariu