Tinere talente careiene

• publicat la: 19 mai 2011
Tinere talente careiene

Astăzi, 18.05.2011, la Sala Mare a Primăriei Carei, a avut loc Concursul de creaţie poetică Balla-Fenyi. Concursul a fost organizat, în cadrul Zilelor Culturale Careiene care au loc sub genericul Carei Bestfest, de către Centrul Cultural, Biblioteca Municipală şi Casa de Cultură Carei.

Concursul a prezentat interes în special pentru micii poeţi de la cele trei şcoli generale din oraş, dar se cuvine să-i amintim şi pe reprezentanţii Liceului Teoretic. Locurile 1,2 şi 3 au fost ocupate de : Blaga Bianca-locul I (Şcola cu cls. I-VIII V. Lucaciu), Balog Alin Dumitru-locul II (Şcoala cu cls. I-VIII nr.3) şi Heveli David-locul III (Şcoala cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu), la secţia română, respectiv Măşcan Timea Erika-locul I (Şcoala cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu), Kristaly Robert-locul II Şcoala cu cls. I-VIII nr. 1), Banyi Denisa- locul III (Şcoala cu cls. I-VIII nr. 1).

După ce au fost premiaţi câştigătorii, toţi concurenţii şi-au citit creaţiile fiind  răsplătiţi cu aplauze pentru strădania lor. Deşi nu au putut fi premiate decât câte trei  creaţii   poetice, adevăraţii câştigători au fost toţi cei care au participat. Au putut fi, astfel, cunoscuţi şi remarcaţi, iar sensibilitatea lor sufletească transpusă în versuri a emoţionat.

Pentru că cei care nu-şi respectă trecutul, nu-şi merită viitorul, manifestarea s-a încheiat cu un minirecital de poezie din creaţia poeţilor locali, mai puţin cunoscuţi, George Marchiş şi Gõnyey Antal. Aceştia au fost pe scurt prezentaţi auditoriului de către bibliotecara  Nicoleta Latiş de la Biblioteca Municipală  Carei. Poetul careian Gõnyey Antal a fost reprezentat de fiul domniei sale, venit la Carei  special cu această ocazie.

În încheiere micii, dar talentaţii poeţi şi-au dat întâlnire şi anul viitor la ediţia următoare a concursului.

redactie

Lasati un comentariu