Trupa Hotel FM s-a calificat în finala Eurovison 2011

• publicat la: 13 mai 2011
Trupa Hotel FM s-a calificat în finala Eurovison 2011

Trupa românească Hotel FM a trecut, joi, de semifinala concursului Eurovision de la Dusseldorf, calificându-se astfel în finala care va avea loc sâmbătă.

Cele 19 ţări care au evoluat în a doua semifinală Eurovision au fost, în ordinea intrării în concurs: Bosnia şi Herţegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob şi Zdub – “So Lucky”), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, România, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda.

Trupa Hotel FM, formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backing vocals) şi Alex  Szuz (tobe). Melodia „Changes” a fost aleasă ca reprezentant al României, în urma punctajului acordat de juriul de specialitate (50%) şi de voturile telespectatorilor (50%).

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision în 2010, s-au clasat pe locul al treilea în celebrul concurs.

Semifinalele Eurovision 2011 au fost difuzate în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, iar finala
de sâmbătă va fi transmisă în direct de aceleaşi posturi ale televiziunii publice.

Va reamintim ca tobosarul trupei Hotel FM ,Alex Szuz este careiean. Colaborarea cu trupa Hotel FM a început înainte de ediţia aceasta a concursului Eurovision. A avut numeroase colaborări cu alte trupe. A cântat cu irlandezul Tom Ross, până ce acesta s-a stabilit în Papua Noua Guinee. A cântat un an în Blue Monday, cu trupa casei (Andras Dudka, Mark Mihele şi Adrian Ioan). A colaborat cu chitaristul Marius Pop. Cariera în muzică şi-a început-o în Carei, alături de formaţia Castelanii, cu care, în 1996, a câştigat trofeul la secţiunea pop a unui important concurs de muzică uşoară, desfăşurat la Bucureşti.

Lasati un comentariu