Ultimul sunet de clopoţel la Colegiul Iuliu Maniu

• publicat la: 26 mai 2011
Ultimul sunet de clopoţel la Colegiul Iuliu Maniu

Strada Iuliu Maniu a fost azi de dimineaţă mai împânzită de maşini ca niciodată, iar curtea unităţii plină de elevi, profesori şi părinţi, copleşiţi de emoţii,de bucurie şi de tristeţe în acelaşi timp.La prima oră a zilei ,tinerii absolvenţi putem spune,au participat la o slujbă religioasă la Biserica Ortodoxă din centrul oraşului.

Conform tradiţiei, în această zi , absolvenţii claselor a XII-asi a XIII-a( in numar de nouă)  participă la ultima oră de dirigenţie. Emoţii atât de partea elevilor, cât şi a dirigintilor- aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte atmosfera şi starea de spirit a celor care de acum înainte îşi vor aminti cu nostalgie de anii de liceu. A fost ultima zi în care elevii au răspuns „prezent” la strigarea catalogului.

Pe ritmurile Gaudeamusului, absolventii, însoţiţi de diriginţi, au coborât pe sub un pod de flori realizat de elevii claselor a XI-a.Ceremonialul a avut loc in curtea Colegiului , în prezenţa unui număr mare de invitaţi.

Festivitatea a debutat cu o prezentare spectaculoasă  a majoretelor, după care deschiderea oficială a evenimentului i-a revenit directorului adjunct al colegiului, Prof. Ing. Nica Petre care le-a adresat elevilor câteva cuvinte, îndemnându-i să nu uite niciodată şcoala de unde au plecat. „Sunteţi într-un moment de răscruce, pe de o parte, este un punct terminal, iar pe de alta, un punct de pornire. Niciodată nu trebuie să vă uitaţi şcoala de unde aţi plecat. Aş vrea ca peste ani colegiul să rămână pentru voi o părticică a dăinuirii voastre”.


A urmat binecuvantarea absolvenţilor, venită din partea preoţilor Popa Ilie şi Pop Valer, după care, Primarul municipiului Carei, Kovacs Jeno, a susţinut un discurs emotionant:,, Sunt sigur că fiecare este cuprins de melancolie la acest ultim sunet de clopoţel, care reprezintă un nou început. Nu vreau să vă dau sfaturi, vreau doar să vă  îndemn să le urmati pe cele primite până acum de la dascalii vostri”. Primarul, a urat tinerilor absolvenţi să susţină cu succes examenele şi să-şi continue studiile la academii şi universităţi de prestigiu, pentru ca pe viitor să preia conducerea locală .Totodata, şi-a exprimat convingerea că tânăra generaţie este o forţă nemărginită de care depinde viitorul nostru.

Din partea Politiei Municipale, Comisar Şef Coşarcă Dănuţ, a urat mult noroc şi împliniri tuturor celor care de azi au trecut într-o nouă etapă a vieţii.

Negrean Dan, preşedintele Comitetului de părinţi pe unitate, a felicitat absolvenţii, dorindu-le drum bun în viaţă.

In aplauzele tuturor, a urmat la discurs Prof. Adrian Micovschi, directorul colegiului:

,,A sosit ziua în care vă luaţi rămas bun de la această şcoală şi de la profesorii ei. Nu îmi rămâne decât să vă urez ca tot ce aţi acumulat în aceşti ani să vă permită să păşiţi în viaţă siguri, stăpâni pe voi, să vă bucuraţi de realizări personale deosebite, iar la întâlnirea de zece ani să ne bucuraţi încă o dată cu împlinirile voastre profesionale şi familiale”.


Seful de promotie 2010-1011, este eleva Andreea Miclea din clasa a XII-a A,care  a predat ,, CHEIA” unităţii, următoarei promoţii de absolventi, elevilor din clasa a XI-a, nu fără a susţine un nostalgic şi totodată emoţionant discurs pentru cei care le-au îndrumat paşii timp de patru ani, de la primul şi până la ultimul sunet de clopoţel  şi de asemenea pentru colegii lor care îi urmează.

Drept  răspuns, eleva Anda Botezatu din clasa a XI-a, a  apreciat cuvintele adresate, urând în continuare  tuturor absolvenţilor ,, Baftă “ in tot ce îşi propun să realizeze.

Cei mai buni elevi din fiecare clasă au fost premiaţi de diriginţi, astfel:

XII A1 –  diriginte  Prof. Mureşan Ingrid

Miclea Andrea           premiul      I  SEF DE PROMOTIE

Dindelegan Ionuţ                            II

Frast Attila                                      III

XII B1 –    diriginte   Gheorghe Gheorghe

Demian Ioana Felicia    premiul     II

XII C1   –   diriginte   Georgescu Elisabeta

Mihali Kinga        premiul             I

Schlachter Brigit                            II

Onane  Ramona                             III

Balc   Vasile          Premiu special

XII A2   – diriginte Prof. Kind Rudolf

Tillinger Edit           premiul          II

Tilinger Zoltan                                  III

XIII E    –  diriginte Prof. Sanislai Zoltan

Dalos Sandor              premiul           III

XIII F    –   diriginte Prof.  Voinescu Sabina

Crişan Cătălin          premiul      II                                premiu special

Moisa Ioana ,Murya Edina   premiul III

redacţia

Lasati un comentariu