A început Bac-ul

• publicat la: 7 iunie 2011
A început Bac-ul

Mari emoţii in rândul absolvenţilor de liceu care au inceput  examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2011,cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română,examen care se desfăşoară  pe parcursul a  două zile .

In Carei există  două centre de examinare ,unul la  Liceul Teoretic şi altul  la Colegiul  Tehnic “Iuliu Maniu”.

La Liceul Teoretic îşi vor susţine examenul de bacalaureat 200 de absolvenţi dintre care 144 de la Liceul Teoretic şi 56 de la Seminarul Romano-Catolic “Joszef Callaszantius”.

La Centru de examen de la   Colegiul Tehnic  Iuliu Maniu sunt înscrişi 184 de absolventi din promoţia curentă şi 39 din promoţia anterioară  iar  de la Grup Şcolar “Simion Bărnuţiu vor susţine examenele de maturitate  114 de absolventi din promoţia curentă si 49 din cea  anterioară.

După spusele absolvenţilor, examenul nu este foarte greu, mai ales dacă te-ai pregătit ,dar emoţiile sunt foarte mari. Noemi Felegyhazi ,de la Liceul Teoretic,clasa de ştiinţele naturii,este de părere că ”examenul a fost de dificultate medie, emoţiile însă au fost la cote maxime.Aş fi preferat să primesc rezultatul pe loc,să nu mă mai chinui”.


Tot de la Teoretic,Deac Anita ,cl a XII-a A, profil matematică – informatică,e de părere că “nu a fost un examen foarte greu ,profesorii examinatori au pus intrebări la subiect ,totul a decurs normal,Consider că m-am descurcat bine ,am avut o pregătire foarte bună, cu d-na prof . Pop Rodica.Aştept cu nerăbdare rezultatul”.

La Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Luca Remalia- XII C1-profil tehnician în activităţi economice,afirmă că “examenul nu mi s-a părut dificil, întrebările au fost uşoare, inteligibile, am obţinut calificativul ” experimentat”.Am avut puţine emoţii ,însă subiectele nu au fost surprinzătoare.M-am descurcat foarte bine ,deoarece am făcut foarte multe exerciţii în clasă .D-na Georgescu ne-a dat multe indicaţii în legătură cu acest examen” .


Serban Mihai XII A1-tehnician operator tehnica de calcul-mentioneaza ca”profesoara mea de română  a fost Lupsa Andrada ,care ne-a pregatit foarte bine pentru Bac .Am avut emotii dar mi le-am stăpânit.Am obtinut calificativul  “experimentat “şi sunt foarte bucuros,examenul nu a fost nici prea greu, nici prea uşor ”.


Mihali Kinga XII C1-tehnician în activităţi economice- declara “ Am avut emoţii mari , dar spre norocul meu acestea m-au părăsit în momentul intrării în sală. Am tras un subiect stiinţific despre filozofie, dificil la prima vedere, însă m-am descurcat foarte bine şi am primit calificativul “experimentat”  .

In urma probei, candidaţii primesc calificative tip ” incepător, avansat, experimentat”,precum  şi un certificat de competenţe. Cei care nu trec de aceste probe dar au note de trecere la probele scrise, nu pot obţine diploma de bacalaureat, aşa că probele de competenţe sunt obligatorii.

Calendarul examenului de bacalaureat este următorul:

6-  8 iunie-Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba  română- proba A

8- 10 iunie- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă-proba B

13-17 iunie -Evaluarea competenţelor digitale-proba D

20-23 iunie- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

proba C

27 iunie- Limba şi literatura română – proba E-probă scrisă

28 iunie – Limba şi literatura maternă – Proba E-probă scrisă

29 iunie- Proba obligatorie a profilului – proba E-probă scrisă

1 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării- proba E- probă scrisă

3 iulie – Afişarea rezultatelor

4 iulie – Depunerea contestaţiilor

5-7 iulie – Rezolvarea contestaţiilor

8 iulie –  Afişarea rezultatelor finale

redacţia

comentarii

de ticle bogdan la 12 iunie 2011 - 12:56

succes tuturor:D>:D<

Lasati un comentariu