Băuturi de vară care te răcoresc imediat

• publicat la: 18 iunie 2011
Băuturi de vară care te răcoresc imediat

Cel mai important pe timpul verii este să nu te deshidratezi. Asta înseamnă că trebuie să consumi cât mai multe lichide, dar să ai grijă înspre ce anume te îndrepţi.

Vrei să te simţi ca în Jamaica? Atunci consumă un piure de pepene galben. Este o băutură revigorantă şi plină de vitamina C. Feliază o bucată de pepene galben şi apoi pasează miezul până devine o pastă. Apoi toarnă puţină apă  pentru a subţia acest piure. Înainte să îl consumi, agită-l bine.

Deşi sună ciudat, puţină apă, câteva felii de castravete şi puţină mentă reprezintă o combinaţie delicioasă de vară. Amestecă o jumătate de castravete feliat cu mentă şi apoi pune apa după gust, te sfătuieşte Care2.

Băuturile picante ar putea să pară ciudate când este cald, însă aceste alimente îţi ajută corpul să îşi regleze temperatura. Amesteca puţin ghimbir tocat cu o cantitate dublă de mentă, cu suc de la o lămâie, cu şase ceşti de apă minerală şi îndulcitor, acesta din urmă fiind opţional. Combină ingredientele într-un blender şi serveşte băutura rece.

Ce bem in zilele fierbinţi ?

Băutura ideală pentru vară este ceaiul verde cu lămâie şi mentă, servit cu gheaţă. Pentru a te asigura că ai cât mai multă băutură ia 15 pliculeţe de ceai verde organic, un litru de apă, câteva frunze de mentă proaspătă, suc de la două lămâi şi, dacă vrei, îndulcitor. Pune toate ingredientele într-o oală şi lasă-le la soare timp de 3-4 ore.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu