Evaluarea Naţională continuă miercuri cu proba de matematică

• publicat la: 21 iunie 2011
Evaluarea Naţională continuă  miercuri cu proba de matematică

Luni, 20 iunie 2011, s-a desfasurat prima proba din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a – proba scrisă la limba şi literatura română, iar azi a avut loc proba la limba materna.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Extragerea variantei de subiect va avea loc în dimineaţa in care se desfasoara proba, varianta urmând să fie transmisă către centrele de comunicare. După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2011.edu.ro), varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Sălile în care se susţine examenul vor fi, în prealabil, adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. De asemenea, trebuie avute în vedere eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în elaborarea lucrărilor scrise şi afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu elevii repartizaţi în sala respectivă, inclusiv a avertismentului că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare este strict interzisă. Frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă. Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, proveniţi din unitatea de învăţământ.

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori în cele 4 centre de evaluare stabilite de inspectoratul şcolar judeţean (Scoala cu clasele I-VIII „Constantin Brancoveanu” Satu Mare, Scoala cu clasele I-VIII nr.5 Satu Mare, Scoala cu clasele I-VIII „Lucian Blaga” Satu Mare, Scoala cu clasele I-VIII „Mircea Eliade” Satu Mare).

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare si de notare.

Din cei 4225 elevi  inscrisi la lima română ,au fost prezenţi la evaluare un număr de 4163 in timp ce la limba si literatura maghiară , din cei 1160 elevi  inscrisi au fost prezenti 1131.La limba si literatura germană s-au  prezentat toti cei 76 de candidaţi inscrişi.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua miercuri, 22 iunie, cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie (până la ora 14.00).  În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 27 iunie.

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

redacţia

Lasati un comentariu