Factura de gaze naturale a fost optimizată

• publicat la: 16 iunie 2011
Factura de gaze naturale a fost optimizată

Din luna iunie a anului curent, E.ON Energie România a implementat un nou format al facturii de gaze naturale. Optimizarea modului de reprezentare a informaţiilor cuprinse în factura de gaze naturale are ca scop o mai bună înţelegere a sistemului actual de facturare, efectuat în baza consumului estimat sau transmis prin autocitire şi a citirii trimestriale a contorului.

Noul format al facturii de gaze naturale permite o identificare mai clară a consumului de gaze naturale facturat în primele două luni, în baza estimării sau autocitirii. Astfel, pe factura de regularizare, care se emite o dată la trei luni, va apărea totalul facturii ca diferenţă între consumul realizat efectiv şi consumurile estimate/consumurile rezultate din autocitire care au fost facturate. Sumele facturate în cele două luni anterioare vor fi evidenţiate pe factura de regularizare cu minus.

Totodată, o altă optimizare a modului de reprezentare a datelor pe factura de gaze naturale se referă la indexul contorului de gaze naturale, menţionat în funcţie de tipul facturii: estimare, autocitire sau regularizare.

E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că noul format optimizat al facturii de gaze naturale, care conţine o serie de elemente edificatoare,  facilitează înţelegerea modului de facturare a consumului de gaze naturale.

Facturarea consumului de gaze naturale se realizează lunar în baza opţiunii formulate de către client în contractul de furnizare a gazelor naturale. Citirea indexului contorului de către personalul specializat se realizează o dată la trei luni pentru toţi clienţii, indiferent de opţiunea exprimată.

sursa comunicat

comentarii

de mircea la 27 ianuarie 2012 - 07:31

ba chiar nu a fost optimizata deloc, din contra …
cum ne fura E.ON Energie Romania S.A. Tg.Mures?
raspuns: prin factura de regularizare!

eu am contract cu autocitire LUNARA, conform contractului incheiat cu E.ON si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262ron.
facturile sunt:
1 luna_autocitire 16.09.2011-14.10.2011 index vechi 98-index nou 123 = 25 mc
2 luna_autocitire 15.10.2011-14.11.2011 index vechi 123-index nou 163 = 40 mc
3 luna_citire eon 15.12.2011 index nou (citit de eon) 369 = 369-163=206 mc consumati in a 3-a luna. E.on imi redistribuie cei 206 mc (consumati in a 3-a luna) peste toate 3 lunile, si evident, consumul meu din a-3a luna este cu mult mai mic fata de consumul real, deci ajutorul de caldura aferent consumului de gaz diminuat din a 3-a luna va fi si el diminuat, cand de fapt factura de regularizare trebuia sa fie 0,00. Cat a furat E.ON = 111 ron. regularizarea ar trebui sa fie simpla, prin diferenta intre ce s-a facturat si ce s-a consumat in mod real, ori nu reusesc sa inteleg modul de calcul atat de nerealist, abuziv si …netransparent al E.ON, iar ANRE doarme, sau chiar reglementeaza acest mod abuziv de a fura bani din buzunarul oamenilor. De ce pe factura de regularizare nu apar cei 206 mc si ajutorul aferent consumului de gaz, calculat, asa cum pretind cei de la E.ON ca diferenta intre= citire eon (consum real)- consum realizat (facturat) ?

Lasati un comentariu