Guvernul a decis închiderea unor tronsoane de cale ferată, conform înţelegerii cu FMI

• publicat la: 16 iunie 2011
Guvernul a decis închiderea unor tronsoane de cale ferată, conform înţelegerii cu FMI

Guvernul a decis începerea procedurii de închidere a unor părţi din infrastructura publică feroviară, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate, sumele rezultate în urma casării urmând să fie utilizate de CFR pentru întreţinerea reţelei.

Decizia a fost luată în şedinţa de joi, prin hotărâre de guvern, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul s-a angajat în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional să închidă 20% din liniile de cale ferată aflate în administrarea CFR SA, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii.

În urma negocierilor cu FMI, Ministerul Transporturilor a elaborat o hotărâre de guvern pentru închiderea a 1.474 kilometri de infrastructură feroviară excedentară şi care, din considerente tehnice şi comerciale, nu mai justifică menţinerea în funcţiune.

Potrivit datelor CFR, la nivelul anului 2009, lungimea totală a liniilor de cale ferată ale infrastructurii feroviare era de 20.210 km (reţea desfăşurată), din care 17.691 km infrastructură feroviară publică şi 2.519 km infrastructură feroviară privată.

sursa  mediafax

Lasati un comentariu