Naționala Artiștilor printre favorite la Campionatul Național de Minifotbal

• publicat la: 29 June 2011
Naționala Artiștilor printre favorite la  Campionatul Național de Minifotbal

După Cluj în anul 2010, acum Timișoara se pregătește pentru un eveniment sportiv deosebit. Un eveniment care concretizează eforturile și activitatea a peste 25.000 de jucători legitimați la mai mult de o mie de echipe din întreaga țară. Este vorba despre Turneul Final al Campionatul Național de Minifotbal–JOMA, competiție organizată sub egida Federației de Minifotbal din România, și aflată la a cincea ediție.

Cele 24 de echipe campioane ale celor 36 de campionate de minifotbal din România se reunesc în acest an la Timișoara pentru a-și disputa titlul de cea mai bună echipă de minifotbal din țară. Este un titlu de prestigiu, pentru că echipa națională de minifotbal a României este una dintre cele mai puternice din Europa, aceasta câștigând de o manieră categorică ultimul turneu european care a avut loc în Slovacia, anul trecut.

La Turneul Final din capitala Banatului participă echipe de minifotbal care provin din cele mai puternice campionate locale, dar și din campionate tinere, înființate recent.

“Va participa, astfel, tripla campioană națională en-titre, Magic Iași, căreia i se vor alătura, în cursa pentru titlu, Radical Craiova (vicecampioana naționala), echipe cu tradiție, cum ar fi, Consiliul Județean Buzău, Autoland Hosu Zalău sau Avantaje II Deva (locul 3 la ediția  precedentă), dar și gazdele, reprezentate de Mav Glissando Timișoara, formație neînvinsă în toate competițiile, în ultimele 12 luni”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România. “O prezență mult așteptată este cea a Naționalei Artiștilor, unde printre protagoniști se numară Dani Oțil, Aurelian Temișan, Adrian Enache, Ghedi Kamara și încă aproape 20 de artiști binecunoscuți românilor. Prezența acestei formații este mult așteptată mai ales de studentele din complexul Politehnica, unde se află terenurile de joc, Naționala Artiștilor având o tradiție din a rupe inima domnișoarelor, mai ales după frumoasa prestație de la Zalău, unde s-a disputat, anul trecut, Cupa României la Minifotbal. Acolo, vedete precum Temișan și Kamara au jucat neașteptat de bine, descurcându-se mai mult decât onorabil în fața unor echipe de minifotbal care reunesc jucători de clasă internațională”, ne-a declarat același Răzvan Burleanu.

Minifotbalul este un sport extrem de dinamic și de spectaculos, care se desfășoară într-o viteză amețitoare, pe teren cu iarbă artificială de dimensiuni aproximativ 40x20m. Regulile sunt asemănătoare celor de la fotbalul jucat în curtea școlii sau în stradă, însă accentul cade pe fair play și pe fluidizarea jocului. În România, în fiecare an se dispută peste 30.000 de meciuri oficiale de minifotbal în campionatele locale organizate aproape în toată țara, iar popularitatea acestui sport crește de la an la an. “Anul trecut am  demarat campionate la Tulcea, Suceava, Piatra Neamț, Târgoviște, Oradea, Bistrița, Focșani, iar anul acesta pe harta minifotbalului se vor mai adăuga cel puțin încă zece campionate care vor debuta în diferite regiuni ale țării”, a subliniat Răzvan Burleanu. “Minifotbalul este un sport pentru amatori, însă numeroase firme susțin activitatea unor echipe de top. Este un sport deosebit, extrem de iubit care reunește interesul fotbaliștilor care fie că s-au retras din activitatea competițională, fie că nu au mai dorit să joace la echipe profesioniste. Este un sport unde românii sunt printre cei mai buni din Europa, este un sport care a legitimat zeci de mii de jucători, având un potențial enorm. După cinci ani de activitate ai Federației de Minifotbal, pot să spun că progresele sunt foarte mari, și mă refer aici la numărul de jucatori, de echipe, la bazele sportive, calitatea și numărul lor, dar și la susținerea pe care echipele o au în rândul susținătorilor. Este un sport care își dovedește forța și prin acest campionat național unde participă cei mai buni 400 de jucători din România, și unde tribunele se vor dovedi, sunt sigur, aproape neîncăpătoare.”

Competiția va avea loc în perioada 01 – 03 iulie, deschiderea oficială și tragerea la sorți a grupelor urmând să aibă loc joi seara, de la ora 20.00. Duminică, la ora 12.00, se va desfășura finala mare pe care fiecare dintre cele 24 de echipe calificate: Lin & Ema Alba Iulia, Naționala Artiștilor București, Grafit Soccer Invest Bacău, FC Amicii Baia Mare, Vulturii Bistrița, S.S. Becko Brașov, Consiliul Județean Buzău, Radical Craiova, Avantaje II Deva, Atletico Abcoz Galați, Galacticii Hunedoara, Magic Difpress Iași, Terramold Iași, Expo Granit Mediaș, Ekatrust Ploiești, Oz Er Golden Roman, Roș Albaștrii Satu Mare, Cariocas Sibiu, Railex Suceava, Pandurii Târgu Mureș, Sport Klub Târgoviște, Mav Glissando Timișoara, Marix Tulcea și Autoland Hosu Zalău va lupta să și-o revendice.

Echipele vor fi repartizate în 6 grupe a câte 4 echipe fiecare, în fazele eliminatorii calificându-se ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă, precum și 4 echipe cel mai bine clasate pe locurile 3.

sursa  Federația de Minifotbal din România

Lasati un comentariu