16 absolvenţi au obţinut peste 9 la BAC

• publicat la: 5 iulie 2011
16 absolvenţi au obţinut peste 9 la BAC

Bacalaureatul din acest an va rămâne cu siguranţă consemnat in istoria invăţământului ca un eveniment al recordurilor negative.Dacă promovabilitatea de 67,4% de anul trecut era catalogată ca cea mai proastă de până atunci,cea de anul acesta a reuşit să ne şocheze pe toţi.Despre cauze nu vom discuta acum deoarece s-a scris şi s-a dezbătut subiectul pe toate feţele.Ne-a atras insă atenţia  opinia unuia dintre cei mai renumiţi profesori de matematică din România, Octavian Stănăşilă, consemnată de adevărul.ro.

Acesta afirmă că rezultatele de la examenul de maturitate ar trebui să dea de gândit, iar elevii care au picat examenul să nu fie puşi la zid, ci încurajaţi să înveţe. Octavian Stănăşilă arată că nu există o singură cauză pentru rezultatele slabe de la Bacalaureat, ci un cumul de factori care au dus la eşecul din acest an.

“La matematică era uşor de luat 6.50. Era mai greu să iei 8.50, dar un 6.50, pentru un elev care a fost la şcoală şi care ştie ce înseamnă acumularea de puncte dacă rezolvi problemele nu trebuia să fie prea dificil”.

Ca dovadă,  procentul  de promovabilitate de la liceul Teoretic,de 91%. Din cele 165 de medii peste 9 din judeţ,16 aparţin unor elevi careieni,tot de la Liceul Teoretic. Sunt  16 elevi care au demonstrat că este posibil să obţii rezultate frumoase şi foarte frumoase dacă te preocupă invăţătura.

1 MESZAROS M.V. PETRA-LAURA XII – F  9.75

2 KOMLODI S. KINGA MARIA XII – B  9.7

3 MADACSI V. LILLA-VANDA XII – F  9.7

4 FISCHER Z. ERIKA XII – B  9.65

5 CALOIAN P.L. IULIA-PATRICIA-MARIA XII – E  9.38

6 PODINA M. ALEXANDRA FLORICA XII – E  9.31

7 BARTINCKI T. TAMARA-ANDREA XII – F  9.28

8 BEILAND V. HENRIETE MARIA XII – B  9.23

9 FEKETE G. ALINA MARIA XII – C  9.23

10 PANĂ I. RAMONA IOANA XII – E  9.18

11 FAZEKAS GH.Z. ORSOLYA XII – B  9.16

12 VIRAG S. ANDREA ALEXANDRA XII – A  9.16

13 SUTA A.D. SEBASTIAN-DANIEL XII – E  9.06

14 BEDE A. DOMOKOS XII – B           9.05

15 VEZENTAN I. HORAŢIU MARIAN XII – A  9.03

16 HORILLA I. ALEXANDRA MARCELA XII – E  9.0

Despre situaţia de la celelalte  licee din oraş  e dificil de  discutat.Ştim că sunt licee  de un anume profil,tehnic sau agricol,deci mai slabe ca cel Teoretic, dar parcă diferenţa e prea mare in urma rezultatelor afişate duminică.

După Liceul Teoretic, cel mai bine situat liceu,ca rezultate, este Seminarul Romano-Catolic ,cu o promovabilitate de 52%,adică din cei 56 de inscrişi la examen au promovat 24, cu medii cuprinse intre 8,60 şi 6,03.

“Recordul”negativ  il deţine G.S. Simion Bărnuţiu  care are 5 promovaţi din 163 de candidaţi iar din cei 5 doar unul este absolvent la cursurile de zi, ceilalti 4 fiind de la seral. Truscai Ramona Alina este singura absolventă din acest an de la Grupul şcolar agricol care a promovat ,cu media 6,35.

Nici Colegiul Tehnic Iuliu Maniu nu e prea departe de situaţia grupului agricol doar că aici promovabilitatea este de 5% faţă de 3% a GS Simion Bărnuţiu.

Din 223 de candidati inscrişi , numai 12 au reuşit performanţa de a fi declaraţi admişi dintre care 3 au fost de la seral.Cea mai mare medie  a fost de 7,86 iar ultima a fost de 6,00.Probabil situaţia din acest an va rămâne in analele liceului , un liceu cu tradiţie de altfel, care a dat oraşului şi nu numai, mulţi intelectuali de valoare.

In acelaşi oraş Carei( vorbim de un oraş de 23.000 de locuitori doar), intâlnim două situaţii diamentral opuse :un liceu cu 91% promovaţi şi unul cu 5%. Elevii care frecventează aceste licee ,cu siguranţă se cunosc unii pe alţii,poate chiar işi petrec timpul liber impreună .Si totuşi unii dintre ei şi-au stabilit un scop in viaţă şi  işi desfăşoară activităţile in consecinţă in timp ce alţii nu reuşesc să conştientizeze  incă  despre insemnătatea procesului de invăţământ.

Ca o noutate,pentru prima dată in acest an, absolvenţilor de liceu care au obţinut la bacalaureat note peste 7,50, li se oferă posibilitatea de a depune acte pentru a obţine o bursă la una din facultăţile din Marea Britanie sau Olanda,perioada de înscriere prelungindu-se până în august.

redactia

comentarii

de daniel la 11 iulie 2011 - 08:30

FELICITARI ! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE !

de gabi la 12 iulie 2011 - 06:24

s-a putut colabora la ltc, pun pariu pe orice. asta cu 90% e cam penibila. „insemnatatea procesului de invatamant”…glumiti?

Lasati un comentariu