Asociaţia Puffi a organizat primul Târg de adopţii în Carei

• publicat la: 31 iulie 2011
Asociaţia Puffi a organizat primul  Târg de adopţii în Carei

Duminică la amiază s-a desfăşurat la  Carei   primul Târg de Adopţii de  câini maidanezi,organizat de Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi.

Iubitorii de animale s-au strâns la intrarea  în Parc, dinspre monument, pentru a-şi alege viitori tovarăşi de companie. Animalele, deosebit de curate şi frumoase au mişcat inimile celor prezenţi care s-au înghesuit să îi adopte, membrii asociaţiei fiind nevoiţi să mai facă câteva drumuri pentru a mai aduce animale pregătite in acest scop.

Cei care au dorit să adopte un animal au încheiat un contract de adopţie cu Asociaţia Puffi,în care au menţionat şi datele lor personale, pentru a putea fi vizitaţi de membrii asociaţiei în vederea urmăririi evoluţiei animalului încredinţat.

Patrupedele  sunt animale abandonate sau “ smulse” din ghearele hingherilor  din Satu Mare. După deparazitări,vaccinări,microcipări  şi sterilizări,acestea au fost pregătite pentru a fi date spre adopţie.

Evenimentul este unul deosebit de benefic pentru oraş, demonstrând că problema câinilor vagabonzi poate fi rezolvată şi de o altă manieră decât cea a violenţei.

Tineri şi mai puţin tineri, deopotrivă au venit să îşi aleagă un animal de companie sau de pază. Au fost persoane care s-au învoit o oră de la locul de muncă pentru a putea participa la acest eveniment.

Romeo Varga şi prietena sa ,au fost de-a dreptul cuceriţi de un pui de ciobănesc ,de 8 săptămâni, pe care l-au luat acasă fără să stea prea mult pe gânduri.

„Ne bucurăm că putem da aceste suflete spre adopţie cetăţenilor. Acesta a fost doar începutul, intenţionăm să mai organizăm asemenea târguri şi în viitor, pentru că am observat că  localnicii nu rămân indiferenţi  la invitaţia noastră. 11  căţei şi-au găsit stăpân în cadrul  târgului.Târgurile acestea  vor fi de-acum lunare.Ne propunem  să  conştientizăm populaţia. Să-i determinăm pe careieni   să-şi îngrijească animalele,  să nu le arunce în stradă sau să le lase în cârca altora. Fiecare om ar trebui să fie mai responsabil„, a declarat  pentru Buletin de Carei,Maria Ardelean,reprezentant Asociaţia  Puffi.

Unii au venit doar să privească  dar majoritatea erau interesaţi de un patruped.

Dacă doriţi să adoptaţi un căţel trebuie să ţineti cont de următoarele:

  • să asiguraţi animalului un trai decent, lipsit de stres: apă, mâncare, libertate de mişcare
  • să asiguraţi tratament veterinar calificat in caz de vătămare sau boală cât şi vaccinarea anuală
  • să nu maltrataţi animalul
  • să nu abandonaţi animalul
  • să nu instrăinaţie animalul
  • să permiteţi unui reprezentant al  Asociatiei, cu anunţare prealabilă, vizitarea animalului adoptat cel puţin de două ori pe an, la solicitarea Asociatiei, in scopul verificării condiţiilor şi a stării animalului adoptat
  • să anunţaţi  in termen de 24 de ore Asociaţia in cazul pierderii sau a decesului animalului adoptat

redactia

comentarii

de MARIA la 1 august 2011 - 10:46

SUNT O IUBITOARE DE AMIMALE CARE INCERC ALATURI DE MULTE ALTE PERSOANE SA AJUT DUPA POSIBILITATILE MELE ACESTE FIINTE BATUTE DE SOARTA.ASOCIATIA PUFFY A INCERCAT SA SENSIBILIZEZE POPULATIA ACESTEI MICI URBE , CA TOTUSI CEI CARE AU POSIBILITATEA MATERIALA PRECUM SI DRAGOSTEA FATA DE O NECUVANTATOARE SA O ADOPTE SI SA O IUBEASCA.FELICITARI IUBITORILOR DE ANIMALE CARE AU ADOPTAT CATE UN CATELUSI.

de Blonda sub acoperire la 1 august 2011 - 18:47

felicitari celor din asociatie!!!

Vizitati site-ul http://www.puffi-carei.ro

Lasati un comentariu