Baconschi se răsteşte la…oglindă

• publicat la: 26 iulie 2011
Baconschi se răsteşte la…oglindă

Citesc pe un flux de ştiri  ca un deputat PSD, Cornel Itu, va cere declanşarea unei anchete parlamentare la Ministerul Afacerilor Externe pentru a se verifica de ce România nu are, de nouă luni, ambasador in China.
Bine face domnul deputat Cornel Itu dar mai bine ar face să ceară, in regim  de urgenţă, şi declanşarea unei anchete in cadrul Guvernului pentru a se verifica de ce România nu are, de atâta vreme, nici ministru de Externe.
Păi are! o să spuneti.

Eu cred că nu, atâta timp cât cel care ar trebui să onoreze această functie deosebit de importantă, vitală chiar, pentru orice stat, deci si pentru statul român, adică pedelistul Theodor Baconschi, nu prestează in folosul si interesul ţării sale ci doar in cel al partidului din care face parte si in cel personal.
Când zic personal, să fim bine intelesi, nu mă refer la oarece foloase materiale ci doar la cele ce ii pot spori pedelistului Baconschi capitalul politic pentru viitorul nu prea indepărtat pentru că, nu-i aşa, zvoneşte târgul că cetăţeanul cu pricina face deja exercitii acasă, in oglindă, intepretând un ipotetic rol de viitor preşedinte al României.
Să facă, zic eu, că nu e niciun bai  să te maimuţăreşti, fie şi ca ministru de Extreme ce te afli, in propria   intimidate, in faţa unei oglinzi in care iti poti inchipui că eşti ce visezi tu. Dar asta nu insemnă că iţi este permis să nu iei pozitie şi să nu faci nicio o declaraţie oficială care să cuprindă punctul de vedere al statului român faţă de faptul că demnitari de marcă, din Ungaria, şi demnitari români de origine maghiară au incălcat grav uzanţele diplomatice prin declaraţiile antiromâneşti făcute, in aceste zile, în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară „Tusvanyos 22”, de la Băile Tuşnad.
Nici pe site-ul MAE nu există vreun comunicat care să fie legat de declaraţiile de la Tuşnad.

De pe site-ul ministerului, pentru cine este curios, poti să afli doar pe unde se mai plimbă Baconschi, prin lume, in timp ce la „Tusvanyos 22” de la Tuşnad, cine vrea şi cine nu vrea scuipă pe România  şi pe români.
Inainte să se vrea preşedinte, Baconschi ar trebui să se vrea ceea ce nu este incă deşi inalta funcţie de şef al diplomaţiei române pe care o ocupă de o bună bucată de vreme, este plătită şi răsplătită din greu, din bani publici, adică minstru de Externe şi nu un plezirist bonojurist cum se arată şi cum se pare că va rămâne dacă nu este trimis la o ultimă şi fără intoarcere plimbare de voie. Sau de nevoie.

sursa Ziare.ro

Lasati un comentariu