Bancherii se pregătesc de dezastru: Adevăratul motiv pentru care Soros îşi ţine banii cash

• publicat la: 22 iulie 2011
Bancherii se pregătesc de dezastru: Adevăratul motiv pentru care Soros îşi ţine banii cash

În urmă cu doar două zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund. V-aţi întrebat vreo clipă care este motivul pentru care cineva cunoscut drept geniul ingineriilor financiare decide să păstreze lichidităţi în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari?

Răspunsul trebuie citit printre rândurile celui oficial care arăta că fondul de investiţii aşteaptă noi oportunităţi investiţionale. Realul motiv este acela că bancherii şi investitorii de pe Wall Street se pregătesc de un eventual dezastru, aşa cum face de altfel, chiar Banca Centrală a Americii, Federal Reserve, scriu americanii de la New York Times, care arată că această mişcare este una tipică pentru fondurile speculative înainte de un mare eveniment care poate avea consecinţe de natură financiară.

Practic, aceste fonduri încearcă prin poziţiile pe care le adoptă să-şi diminueze riscurile şi să poată, dacă este posibil, să câştige indiferent de deciziile pe care le ia mediul politic.

Fedul american se pregătește „activ” pentru intrarea în faliment a Statelor Unite, se arată într-un material publicat de Reuters, care citează un oficial al Băncii Centrale Americane.

Charles Plosser, președinte al Philadelphia Federal Reserve, a declarat pentru Reuters că instituția condusă de Ben Bernanke lucrează cot la cot cu Trezoreria Americană, pregătindu-se pentru momentul din 2 august, în care America va rămâne fără bani.

Informația vina la o zi după ce fostul consilier al președintelui Obama a declarat că ar putea urma un Armaggedon Financiar.

Larry Summers spune că dacă Republicanii nu vor vota majorarea limitei de îndatorare, lumea va asista la un „Armageddon Financiar”, fiind un act profund iresponsabil al acestora.

O intrare în incapacitate de plată a Statelor Unite ale Americii (SUA) ar putea cauza panică în sistemul financiar și crea incertitudine pe termen lung, a declarat la CNN fostul secretar al Trezoreriei americane Larry Summers.

sursa capital.ro

comentarii

de Alexandru AMOQ la 21 august 2018 - 08:57

Foarte interesant.

Lasati un comentariu