Bebelușii încep „să simtă” de la trei luni. Inovație în depistarea autismului

• publicat la: 4 iulie 2011
Bebelușii încep „să simtă” de la trei luni. Inovație în depistarea autismului

Bebelușii pot auzi și pot percepe emoțiile celorlalți chiar la trei luni, mult mai devreme decât crezuseră cercetătorii, potrivit bbc.co.uk. Astfel, copiii autiști ar putea fi depistați de la vârste fragede.

Rezultatele testelor de rezonanță magnetică efectuate pe 21 de bebeluși a arătat că micuții percep foarte bine zgomotele din jur, dar și „sunetele emoționale”, precum plânsul sau râsul.

O zonă a creierului, cortexul, responsabilă de percepția sunetelelor din jur,  aceeași care se activează la adulți,  este stimulată și la bebelușii de cel puțin trei luni.  În plus, aceasta percepe intens emoțiile negative sau „suntele triste”.

Oamenii de știință spun că astfel, ar putea depista  copiii autiști la vârste mult mai fragede. „Descoperirea ne ajută să înțelegem mai profund procesul de dezvoltare a copiilor. Este incredibil că zone specializate ale creierului există din fragedă pruncie. Odată ce știm de la ce vârstă trebuie să funcționeze creierul, știm și când este ceva în neregulă”, spun cerectătorii de la King’s College London, autorii studiului.

sursa evz.ro

Lasati un comentariu