Călătorii pe şase continente – împlinirea uni vis

• publicat la: 23 iulie 2011
Călătorii pe şase continente – împlinirea uni vis

Peste 80 de persoane au participat sâmbătă la Casa Comunitară „Sf. Ladislau” din Carei la vernisajul expoziţiei biologului Karácsonyi Károly – „Călătorii pe şase continente”. Imagini impresionante din toate colţurile lumii, o adevărată enciclopedie în imagini a lumii în care trăim şi despre care noi, careienii, cunoaştem prea puţine lucruri. Peisaje, floră, faună, clădiri, locuri exotice şi oameni, toate desprinse parcă din filmele noastre preferate de aventuri.

O lecţie de istorie, geografie, botanică şi …. viaţă, în 80 de imagini. Expoziţia nu este neapărat una fotografică, fiindcă, însuşi Karácsonyi Károly nu se consideră un fotograf  (cu toate că oricare club fotografic s-ar putea mândri cu aceste lucrări), ci mai degrabă una cu caracter documentar, care aduce în faţa publicului obiceiuri şi tradiţii necunoscute din locuri îndepărtate ale lumii.

Cuvântul de deschidere l-a avut directorul Muzeului Municipal din Carei, Hago Nándor, care a prezentat date biografice ale autorului precum şi cele mai importante mesaje ale expoziţiei , după care a luat cuvântul Karácsonyi Károly, care, mulţumind tuturor celor prezenţi pentru participare, a dorit să transmită următorul mesaj: „O astfel de călătorie este împlinirea unui vis. Iar faptul că visul meu s-a împlinit, este o dovadă în plus că fiecare trebuie să credem în ceea ce facem şi că nimeni nu trebuie să îşi abandoneze visele”.

Expoziţia va fi deschisă pe parcursul săptămânii viitoare, între orele 9 şi 16.

Redacţia

Lasati un comentariu