Cinci falsificatori de bani au ajuns în arest preventiv

• publicat la: 22 iulie 2011
Cinci falsificatori de bani au ajuns în arest preventiv

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov şi Biroul Teritorial Satu Mare au procedat la destructurarea a două importante grupuri infracţionale organizate şi specializate în contrafacerea şi punerea în circulaţie de bancnotă românească şi alte valute străine.

În acest scop, pe raza municipiului Braşov sunt în curs de derulare un număr de 18 percheziţii domiciliare la locuinţele celor 19 membri ai grupării, în vederea reţinerii acestora şi a ridicării mijloacelor materiale de probă. Documentarea probatorie realizată până la această dată a stabilit că inculpaţii falsificau cu predilecţie, bancnote din cupiura de 100 RON, 50 EURO, lei moldoveneşti şi, posibil yuani chinezeşti.

Anterior, la data de 19 iulie, pe raza judeţului Satu Mare au fost depistaţi în flagrant inculpaţii Georgel Andrei Vint, Boros Otto Andrei, Sebastian Viorel Negrea, Claudiu Vidrean şi Doina Manuela Bicazan, în timp ce puneau în circulaţie mai multe bancnote din cupiura de 50 EURO şi 100 forinţi. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor au fost ridicate aparatură electronică, substanţe şi alte instrumente folosite la contrafacerea bancnotelor. Ca urmare a propunerii formulate de procurorii DIICOT, cei cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, de către Tribunalul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, prevăzut şi pedepsit de art. 7 din Legea 39/2003, falsificare de monedă, prevăzut şi pedepsit de art. 282 alin. 2 C.p. şi art. 284 C.p., înşelăciune prevăzut şi pedepsit de art. 215 alin. 2 C.p. Operaţiunile au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov şi a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Satu Mare.

sursa satmareanul.ro

Lasati un comentariu