Cinci paşi pentru a avea un păr minunat

• publicat la: 14 iulie 2011
Cinci paşi pentru a avea un păr minunat

Totuşi, indiferent de opiniile generale, nu este nevoie de foarte mulţi bani şi nici de vizite repetate la salonul de cosmetică pentru a avea un păr frumos, informează yourmodernliving.com.

1. Pentru a avea un păr sănătos şi strălucitor, trebuie să ai grijă la ceea ce mănânci. Aspectul părului tău este oglinda felului în care funcţionează organismul. O dietă echilibrată îţi va face părul frumos şi mătăsos. De asemenea, este important să te hidratezi şi să bei circa 8-10 pahare de apă pe zi. Părul conţine, în proporţie de 25%, apă.

2. Usucă-ţi părul folosind un prosop moale, fără mişcări prea agresive. Pe cât posibil, evită să foloseşti uscătorul, placa de întins părul sau ondulatorul.

3. Evită să contribui la degradarea firului de păr folosind peria potrivită. Când ai părul ud, foloseşte un pieptene din lemn cu dinţii rari pentru a descurca firele încâlcite, dar evită să atingi rădăcina părului. De asemenea, când ai părul uscat, încearcă să foloseşti o perie cu peri naturali care este mai puţin agresivă cu firul de păr.

4. Scapă de vârfurile despicate folosind un balsam hidratant, atunci când te speli pe păr, şi nu uita să treci cel puţin o dată la trei luni pe la coafor ca să îţi tunzi vârfurile.

5. Dacă îţi cade părul şi acesta este un aspect care te îngrijorează, trebuie să ştii că biotina poate ajuta la regenerarea foliculilor de păr. Cum asimilezi această substanţă? Simplu. Încearcă să combini mai multe alimente care conţin biotină. Prepară-ţi un cocktail din banane, iaurt şi lapte degresat şi consumă-l cât mai des. Totodată, suplimente precum cele cu vitamina B6 şi zinc pot stimula creşterea părului.

sursa topsanatate

Lasati un comentariu