Cum se reduce populaţia României? Cu sare iodată!

• publicat la: 18 iulie 2011
Cum se reduce populaţia României? Cu sare iodată!

Cât de ironic, antiaglomerantul E536 (ferocianura de potasiu) din sarea pe care o consumăm nu este pentru impiedicarea sării să se facă bulgări ci pentru decongestionarea traficului in Bucureşti şi de fapt in toate locurile de pe planetă prin reducerea populaţiei. Pare aberant? ESTE, şi este obligatoriu prin lege!

In 2002, guvernul României a introdus Hotărârea de Guvern 568/2002 prin care obliga comercializarea sării iodate si interzice producţia,  comercializarea si intrebuintarea de sare neiodată pentru consumul uman. Rezultatul este Iodarea a tuturor românilor de pe teritoriul ţării in conditiile in care doar o mică parte insesizabilă are un deficit de iod in organism şi anume aproximativ 8000 de oameni din 20000000 adica 0,04% din populatie.

Am putea spune că cei din guvern sunt incapabili să inţeleagă ce e de inteles, insă la o primă inspecţie a hotărârii de guvern, mie imi demonstrează că cel putin cei care au conceput legea, ştiau destul de bine despre această insuficienţă a iodului in organism, insă nu stiu cum au ajuns ei la concluzia că avem nevoie TOTI de mai mult iod, eventual până ne iese pe ochi. Textul este usor şi clar, accesibil oricărui om ce nu suferă de vreo formă de retardare şi ştie să citească.

Capitolul I – Dispozitii generale

Art. 1

Prezenta hotarare reglementeazä conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, in scopul prevenirii tulburarilor prin carenta de iod.

Art. 2

In sensul prezentei hotarari, termenii si expresiile de mai jos semnifica dupa cum urmeaza:

a) tulburarile prin deficit de iod sunt starile patologice, manifeste sau fruste, aparute ca rezultat al disfunctiilor tiroidei cauzate printr-un aport insuficient de iod in organism;

b) prevenirea tulburarilor prin deficit de iod este ansamblul de masuri care au ca scop acoperirea nevoilor de iod ale organismului, consumul de sare iodata universal fiind mijlocul cel mai accesibil pentru realizarea acestui scop;

c) iodarea universala a sarii reprezinta procesul de introducere a iodului in sare, pontru orice tip de consum: uman, animal, industrie alimentara;

d) sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;

e) sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu.

Capitolul II – Conditii de calitate si de securitate
Art. 3
(1) In România, in alimentaţia oamenilor se utilizează numai sare iodată.
(2) In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sării iodate este opţională, cu exceptia fabricării pâinii si a produselor de panificatie.

pentru a citi integral HG -> HG nr. 568/2002

Deci guvernul a decis că toti suferim de această deficienţă si s-a hotărât să ne dea o mână de ajutor, stiind bine că nici nouă nu ne place aglomeratia, si astfel prin această lege minunată  au decis “să ne toarne iod pe gât”.

Profesorul dr. Pavel Chirilă declară “După 4 ani de funcţio­nare a nefastei HG 568/2002 numărul cancerelor tiroidie­ne s-a dublat, iar numărul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387? in calităţile dânsului de medic primar de boli interne, doctor in stiinte medicale, sef al Catedrei de Bioetica si prodecan al Facultăţii de Teologie din Craiova. (Asta era in undeva prin 2007, nu stim ce se intampla astazi.)

Mai mult de atât, dacă ati fost atenti, guvernul nu doar a decis ce fel de sare se poate comercializa pentru consumul uman, insă au decis si unde să se folosească această sare iodată, astfel intrebuintarea ei devine obligatorie in produsele de panificatie adica pâinea, pateurile, produsele de patiserie insă ce tip de sare credeti că folosesc producătorii de alimente procesate spre exemplu cei ce produc mezeluri?

Deci cantitatea de iod pe care am ajuns să o consumăm din diferite surse, indiferent de nevoile organismelor noastre, este mult mai mare decât necesarul in foarte multe cazuri. Admi­nistrarea indelungată a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia guşii, cu sau fără hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate pro­duce guşa sau hipotiroi­die la feţi. Iar lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: afectarea vederii prin toxicitate directă asupra tiroidei, creşterea incidentei bolilor alergice etc.

Si pentru că nu era suficient se mai foloseste si antiaglomerant E536 ferocianura de potasiu care la o temperatura de peste 100 de grade celsius, temperatura ce se atinge foarte usor dacă faceti o friptură sau poate sarmale la cuptor, se descompune in cianura de potasiu si clorură de fier, acestea sunt responsabile pentru dificultăţi in respiratie, reducerea oxigenului si crearea de dificultăţi in transportul acestuia prin organism, ca să nu consumăm prea mult din resursele planetei probabil şi să salvăm planeta.

sursa romanialeaks.org

Lasati un comentariu