Dezastru la examenul de titularizare. Numai 30% dintre candidaţi au luat notă de trecere

• publicat la: 18 iulie 2011
Dezastru la examenul de titularizare. Numai 30% dintre candidaţi au luat notă de trecere

Numai 30% dintre dascalii care au susţinut examenul de titularizare au luat notă de trecere, a menţionat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea. 2011 este ultimul an în care se organizează examen de titularizare, a mai precizat secretarul de stat. La proba scrisă a concursului de titularizare au fost înscrişi 38.101 candidaţi, dar la teste s-au prezentat 29.291 de persoane.

Dintre candidaţii la examenul de titularizare, 32% au luat note sub cinci, 38% au obţinut note între 5 şi 7 şi numai 30 % au reuşit să ia note de trecere (între 7 şi 10), putând astfel să opteze pentru titularizare.

Candidaţii care au obţinut note între 5 şi 7 pot opta pentru posturi de suplinitor.

Anul acesta, 52 de candidaţi au obţinut note de 1, mai mult de jumătate dintre acestea fiind date la materia educaţie fizică şi sport.

De asemenea, au fost acordate 26 de note de 10, în scădere faţă de anii trecuţi.

REZULTATELE EXAMENULUI DE TITULARIZARE:

– Note sub 5 – 32% dintre candidaţi

– Note între 5 şi 7 – (permit candidaţilor să opteze pentru posturi de suplinitor) – 38% dintre candidaţi

– Note între 7 şi 10 – (le permit candidaţilor să opteze pentru titularizare) – 30% dintre candidaţi

Numai 29.000 de candidaţi, la proba scrisă

Doar candidaţii care obţin cel puţin nota 7 au dreptul să-şi alegă un post de titular în prima sesiune de repartizare de la sfârşitul lunii iulie. La proba scrisă au fost înregistraţi 38.000 de candidaţi, însă doar 29.000 s-au prezentat. Mai mult, peste 5.000 s-au lăsat pagubaşi şi au părăsit sala de concurs când au văzut subiectele.

Rezultatele concursului de titularizare urmează să fie afişate la sediul unităţii în care s-a desfăşurat testarea. Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a testului stabilit de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, rezultatele se afişează luni 18 iulie, la sediul unităţii sau instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul.

Candidaţii au posibilitate să depună contestaţii, care vor fi transmise comisiei de rezolvare în 18-19 iulie. Rezultatele finale la concursul de titularizare vor fi afişate în 21 iulie, informează Mediafax.

Etapele de repartizare

Prima etapă de repartizare pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile va avea loc în 22 şi 25 iulie.

Pentru a doua etapă de repartizare, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă, în perioada 27-28 iulie, candidaţii pot depune opţiuni la centrele de concurs unde s-au înscris.

Repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi, va avea loc în 29 iulie.

sursa antena3

comentarii

de prof.BULA la 19 iulie 2011 - 11:05

am multe neamuri
niyepotzi,nyiepoti
totzi sint BULE !!!!!!!!!

Lasati un comentariu