Federaţia părinţilor cere demisia ministrului Funeriu, după dezastrul de la BAC

• publicat la: 3 iulie 2011
Federaţia părinţilor cere demisia ministrului Funeriu, după dezastrul de la BAC

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociatiilor de Părinţi-Invăţământ Preuniversitar sunt ingrijorati de slabele rezultate ale examenului de bacalaureat si apreciază că sunt cauzate, in primul rând, de „atitudinea de discreditare a invăţământului românesc, atât a cadrelor didactice, dar si a elevilor, de către autorităţile statului si a lipsei măsurilor coerente care să conducă la imbunătăţirea reală a procesului instructiv-educativ”.

„Copiii sunt produsul acestui sistem de educaţie hulit de insuşi Ministrul Educaţiei! MECTS s-a multumit să instaureze măsuri pentru eliminarea posibilităţilor de fraudă in sălile de examene, lucru lăudabil, dar fără a asigura un climat unitar la nivel national. Acest lucru era posibil a fi făcut discret, fără a instaura stresul asupra copiilor si fără ca acestia să fie tratati din start ca infractori. Din păcate, in acest mod s-a procedat si cu unele cadre didactice care au asigurat desfasurarea examenului: fie au fost tratate ca si elevii, infractori, fie gardieni”, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei.

FNAP-IP sustine ca a atras atentia in repetate randuri reprezentantilor MECTS asupra necesitatii unei reforme „reale, coerente, planificate, ancorate in realitatea societatii care sa conduca la imbunatatirea efectiva a sistemului si care sa nu inceapa cu finalul-evaluarea elevilor, dar care sa aiba in vedere finalitatea”.

Totodata, asociatia cere reconsiderarea atitudinii fata de cadrele didactice si motivarea reala a acestora, diferentierea programelor de bacalaureat pentru fiecare profil de liceu, in special la Limba si Literatura Romana, reducerea numarului de discipline tinand cont de profilul si specializarea pe care copilul si-a ales-o, cel putin in ultimile doua clase de liceu.

FNAP-IP critica extinderea „fara discernamant” a claselor de matematica-informatica in licee cu profil tehnologic, impunand astfel unui numar mare de elevi sustinerea unor probe cu grad de dificultate crescut.

„Asa cum domnia sa a facut anterior mentiuni cu privire la faptul ca trebuie sa isi asume responsabilitati ca orice conducator de societate comerciala, a venit momentul ca actionarii sa-i ceara socoteala. In consecinta, asteptam punerea in practica a asumarii responsabilitatii ineficientei sale la conducerea sistemului. Apreciem ca rezultatul acestui examen este de fapt rezultatul politicii duse de Ministrul Educatiei, care trebuie sa isi asume responsabilitatea esecului si sa faca singurul lucru onorabil in acest caz: demisia”, afirma conducerea FNAP-IP.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu