Insula terorii: Românul îngropat de viu face mărturisiri şocante

• publicat la: 16 august 2011
Insula terorii: Românul îngropat de viu face mărturisiri şocante

Românul care a scăpat viu de banda de hoţi de pe Dunăre a povestit cum l-au îngropat de viu. A scăpat pentru că ucigaşii l-au lăsat nesupravegheat, ducându-se toţi să scoată banii din bancomat.

În timp ce poliţia maghiară investighează în continuare insula Csapel, în căutarea celorlalte cadavre ale oamenilor ucişi de banda de atacatori căreia i-a căzut victimă şi conaţionalul nostru, M.M., românul din Târgu Mureş ce a fost la un pas să moară îngropat de viu pe insula budapestană, trăieşte în continuare în teroare. El e păzit de mai mulţi poliţişti înarmaţi deşi e găzduit, împreună cu mama sa, într-un centru de ocrotire secret al Bisericii Baptiste.

Jurnalistul Lukacs Csaba de la „Magyar Nemzet” a fost singurul care a apucat să stea de vorbă cu M.M. şi a relatat presei româneşti că a avut în faţă un om hăituit. El a filmat un interviu cu românul de 30 de ani, în care acesta povesteşte că, în timp ce era agresat de bandiţi, nu a mai crezut că va trăi.

“Ştiam şi simţeam că voi muri, am leşinat de mai multe ori. (…) În tot acest timp, unul dintre ei mă lovea fără încetare cu picioarele. Nici nu mai simţeam durerea pentru că îmi canalizam ultimele forţe ca să pot respira şi ca să pot ţine frânghia departe de gât. Am încercat cu ultimele puteri să strig după ajutor, dar sunetele scoase de mine nu aveau nicio noimă. (…) Mi-au legat mâinele şi picioarele. Îmi spuneau că n-o să scap. Încercau diferite tipuri de a mă lega, tocmai ca să nu scap. Apoi mi-au spus să sar în groapă. I-am implorat să nu o facă, le-am jurat că nu voi fugi. Mi-au spus să le dau cardul, codul PIN nu a fost greu să îl obţină, nu voiam să mor pentru 60.000 de forinţi. Apoi am început să îmi revin. Ei m-au asigurat că nu voi muri şi au început să sape şi să mă acopere cu pământ. După ce m-au îngropat până la piept, au fost siguri că nu pot scăpa. (…) Eram într-adevăr foarte panicat, plângeam, încercam să îmi fac loc sub pământ cu picioarele. Ei îmi spuneau că nu am cum să scap, că pământul mă va apăsa (…)”, i-a povestit tânărul jurnalistului maghiar. Interviul a fost preluat şi prezentat de Realitatea TV.

L-au lăsat singur şi a scăpat

Tot din interviul luat de Lukacs Csaba reiese cum funcţiona banda de borfaşi. Chiar dacă acţionau organizat, nu aveau încredere unul în altul. Asta a fost de altfel şansa românului: de frică să nu fugă vreunul cu cei 250 de euro de pe cardul românului, au plecat cu toţii spre bancomat, lăsându-l pe acesta singur, şi dându-i astfel posibilitatea să se salveze. „Credeau că cel care va scoate banii va fugi cu ei, aşa că au pornit împreună”, a mai povestit, în inteviu, victima.

PROBE ADN

O lună pentru a afla identitatea

Născut în Târgu Mureş, M.M. trăieşte de opt ani în Ungaria şi are dublă cetăţenie. Jurnalistul maghiar este singurul care mai ţine legătura cu victima.

În ceea ce priveşte identitatea celor patru cadavre descoperite pe insula Csapel, autorităţile maghiare au confirmat că legiştii au prelevat inclusiv probe ADN. Profesorul Bajnóczky István, de la Universitatea de Medicină din Pecs, a declarat agenţiei MTI (Magyar Távközlési Iroda) că “rezultatele probelor ADN vor fi disponibile într-o lună”.

sursa EVZ.ro

Lasati un comentariu