Posibilitate de rotunjire a veniturilor

• publicat la: 30 august 2011
Posibilitate de rotunjire a veniturilor

În perioada 20-31 octombrie 2011,va avea loc recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România.Pentru judeţul Satu Mare sunt disponibile 2.200 de posturi de recenzori. Dintre acestea, 522 sunt pentru municipiul Satu Mare, iar restul în celelalte oraşe şi comune din judeţ.

Primăria Carei preia cereri ,până în data de 15 septembrie 2011, în vederea recrutării persoanelor care doresc să participe la recensământul populaţiei şi al locuinţelor.

Potrivit celor declarate de dna Andrea Erni din cadrul Primariei Carei,pentru înscriere aveţi nevoie de copie după actul de identitate,copie după ultima diplomă de studii,un CV,cazier judiciar pentru cei care nu lucrează in invăţământ sau in administraţia publică locală şi o cerere tip care se obţine de la cam.1,la parterul Primăriei.

Personalul de recensământ,recenzorii, se recrutează din rândul angajaţilor primăriilor, al personalului didactic, al specialiştilor în economie, informatică, pensionarilor, studenţilor şi a altor persoane, condiţia impusă fiind ca aceştia să aibă cel puţin studii medii şi să nu fi suferit condamnări penale.

După preluare,datele vor fi transmise la Satu-Mare, la statistică, unde se vor verifica şi selecta ,după care se va face un instructaj urmat de o testare.

Responsabilii de circumscripţii urbane vor primi 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 21 de zile calendaristice,  recenzorii-şefi, 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 18 de zile calendaristice şi recenzorii, 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 15 de zile calendaristice. Indemnizaţia se acordă într-o singură tranşă, la terminarea lucrărilor şi se impozitează.

Pentru aşezările urbane norma este de 120 de apartamente pentru fiecare recenzor.

Recenzorii vor primi mape cu formularele ce trebuie completate, harta pentru zona in care işi vor desfăşura activitatea, centralizatoare şi pixuri. Vor trebui să posede telefon mobil şi să vorbească corect româneşte pentru a se face inţeles de cei care vor răspunde la chestionare. Se presupune  că un chestionar se  poate completa in minim 50 de minute

Ultimul recensământ a avut loc în 2002, iar anul acesta se va organiza în toată Europa.

redactia

Lasati un comentariu