Posturile rămân blocate şi în 2012 în sectorul public

• publicat la: 7 August 2011
Posturile rămân blocate şi în 2012 în sectorul public

Guvernul va bloca şi anul viitor posturile din sectorul public prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, condiţie pentru recuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar, a anunţat premierul Emil Boc, conform Mediafax.

„Obiectivul nostru este ca, începând cu ianuarie 2012, să începem să recuperăm ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodată, ci treptat”, a spus Boc într-o videoconferinţă susţinută cu prefecţii.

El a atenţionat că recuperarea salarială este condiţionată de limitarea angajărilor în sectorul public, înregistrarea unei creşteri economice de cel puţin 3,5% anul viitor şi încadrarea într-un deficit bugetar de 3%.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Lasati un comentariu