UEFA i-a îmbogățit pe români: CFR Cluj și Urziceni, câte 18 milioane de euro fiecare!

• publicat la: 18 august 2011
UEFA i-a îmbogățit pe români: CFR Cluj și Urziceni, câte 18 milioane de euro fiecare!

CFR Cluj și Unirea Urziceni, reprezentantele României în Liga Campionilor la fotbal în ultimii doi ani, și-au burdușit conturile din banii veniți de la UEFA. Forul european a dat publicității sumele încasate de toate echipele participante în Liga Campionilor.

Deși a ieșit ultima în Grupa E a Ligii Campionilor anul trecut, după Bayern Munchen, AS Roma și FC Basel, CFR Cluj a încasat de la UEFA pentru participarea în cea mai importantă competiție intercluburi din lume suma de 18,412 milioane de euro.

Banii au provenit din bonusul de participare în faza grupelor (3,9 milioane de euro – egal pentru toate echipele), bonusul de meciuri (3,3 milioane de euro – egal pentru toate echipele), bonusul de performanţă (800.000 victoria, 400.000 egalul – total 1,2 milioane de euro) şi valoarea comercială a pieţei televizuale („market pool” – 10,012 milioane de euro)!
Deși a dispărut de pe harta fotbalului, fiind desființată în această vară, Unirea Urziceni, campioana de acum doi ani a României, a încasat și ea de la UEFA peste 18 milioane de euro!

Suma a fost împărțită astfel: 3,8 milioane de euro – bonusul de participare în grupele Ligii Campionilor, 3,3 milioane de euro – bonus de participare la fiecare din cele şase meciuri din faza grupelor, 2,4 milioane de euro – bonusul de performanţă pentru cele opt puncte câştigate în grupa G şi 8,22 milioane de euro – reprezentând „market pool”.

În plus, Unirea Urziceni a mai încasat suma de 468.113 euro pentru participarea în 16-imile Europa League (180.000 de euro pentru prezenţa în această fază a competiţiei şi 280.113 euro reprezentând „market pool”).

Cea mai mare parte din suma încasată de la UEFA de Unirea Urziceni s-a dus în afacerile imobiliare ale patronului echipei, Dumitru Bucșaru.

În sezonul trecut al Ligii Campionilor, cea mai mare sumă a obţinut-o Manchester United – 53,2 de milioane de euro, care a pierdut finala cu FC Barcelona. catalanii au fost recompensați de UEFA cu suma totală de 51 de milioane de euro.

În total, UEFA a virat în conturile echipelor participante în Liga Campionilor, începând cu faza grupelor, 754 de milioane de euro.

sursa EVZ.ro

Lasati un comentariu