Vrei să rupi logodna sau îţi înşeli partenerul? Eşti bun de plată după Noul Cod Civil

• publicat la: 16 august 2011
Vrei să rupi logodna sau îţi înşeli partenerul? Eşti bun de plată după Noul Cod Civil

Noul Cod Civil, care urmează să intre în vigoare în octombrie, schimbă mult regulile în privinta căsătoriei şi divorţurilor.

Cea mai mare schimbare este în privinţa divorţului. Astfel, dacă un cuplu ajunge la divorţ, judecătorii vor putea sancţiona infidelitatea şi vor putea acorda despăgubiri soţului înşelat. Despăgubirile pot fi achitate fie sub forma unei singure plăţi, fie lunar, până la decesul persoanei. Totodată, noile coduri prevăd proceduri în privinţa logodnei.

Logodna este pentru prima data reglementată legal, iar ruperea unei logodne poate fi sancţionată sau supusă la plata unei despăgubri, cum ar fi contravaloarea cheluielilor de nuntă.Răspunderea pentru ruperea logodnei

Art.286 – (1) Logodnicul care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligat la despăgubiri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsătoriei, în măsura în care au fost potrivite cu împrejurările, precum şi pentru orice alte prejudicii cauzate.

(2) Logodnicul care, în mod culpabil, l-a determinat pe celălalt să rupă logodna poate fi obligat la despăgubiri în condiţiile alin.(1)

sursa Libertatea

Lasati un comentariu