„Pro-Terra” Carei în campania “Let’s do it, România!”

• publicat la: 16 septembrie 2011
„Pro-Terra” Carei în campania “Let’s do it, România!”

Probabil mulți dintre noi am auzit despre acest proiect care încearca să responsabilizeze noile generaţii, să încurajeze voluntariatul în România și nu în ultimul rând, să  mobilizeze generația tânără să ia parte la o acţiune de curăţenie într-o singură zi. Când vorbim despre toate acestea, vorbim despre o campanie cunoscută nu doar la nivel local, ci şi la nivel internaţional.

Let’s do it, Romania! a prins rădăcini în ţara noastră în anul 2010 cu 200.000 de voluntari şi atunci am demonstrat pentru prima dată că se poate face şi în România un pas spre un viitor mai curat pentru mediul nostru înconjurător, iar anul acesta numărul voluntarilor a crescut cu 300.000.

Acest proiect a luat naştere la iniţiativa Estoniei, care în 2008 a început cu 50.000 de voluntari, şi s-a extins foarte repede în ţările vecine, ajungând în 2010 la o jumătate de milion de voluntari doar în statele baltice.

În momentul de faţă, acest proiect există în ţări precum Slovenia, Portugalia, Bulgaria, Republica Moldova, Albania, Letonia, Lituania, Croaţia, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Rusia, Ucraina dar nu putem uita nici Statele Unite ale Americii, Brazilia şi India.

Campania Let’s do it, World! beneficiaza de susţinerea oficială a Parlamentului European şi cei 406 membri cer Comisiei Europene îmbunătăţirea legislaţiei Uniunii Europene cu privire la managementul deşeurilor.

Anul acesta şi  cei de la clubul ecologic „Pro-Terra” Carei din cadrul Liceului Teoretic întind o mână de ajutor autorităţilor locale şi încearcă  să schimbe  ceva pentru oraşul nostru. După acţiunile de cartare de săptămâna trecută vom trece la acţiuni concrete de ecologizare în zonele cartierelor Mihai Viteazul I şi Mihai Viteazul II, dar şi pe str. Tireamului, str. Uzinei şi alte locaţii din Carei. Deoarece ziua de 24 septembrie e prea scurta  pentru a acoperi toate zonele, s-a hotărât ca pe parcursul săptămânii viitoare, membrii clubului să iasă în zonele vizate.

Aşadar, ţara mea este un model, trebuie doar să crezi în el.


Ionuţ Sava

„Pro-Terra” Carei

comentarii

de larimali la 20 septembrie 2011 - 09:53

Felicitari, Pro-Terra! Ati aratat ca va pasa!

Lasati un comentariu