6 lucruri negative care te fac mai puternică!

• publicat la: 6 septembrie 2011
6 lucruri negative care te fac mai puternică!

Ne lovim de ele poate în fiecare zi şi, cu toate că uneori reuşim să le evităm, de cele mai multe ori ne afectează. Sunt lucrurile negative de care nimeni nu se poate feri, iar perioada de criză economică si nesiguranţa generală ne-au pus la încercare în mii de feluri si ne testează în fiecare zi. Află cum poti transforma lucrurile negative in unele pozitive!

Incepând chiar cu prima zi a vietii noastre si trecând prin momentele cele mai importante ne raportăm nu la lucrurile pozitive care ni se întamplă şi la succese, ci la atitudinea noastră in faţa lucrurilor negative si a eventualelor înfrangeri. Felul în care ne raportăm la ele şi, în ultima instanţă, felul în care reuşim să le facem faţa reprezintă adevaratul test.  Descoperă ce ne face mai puternice!

Nervii din fiecare zi!

Da, ii avem cu toţii si cu toţii ne imaginăm că cel mai bun fel în care îi putem transforma in ceva pozitiv este să îi indepartăm, să fim mereu senini si zâmbitori. Dar asta ar însemna sa îţi reprimi nişte sentimente şi nu reprezintă in niciun caz o soluţie. Dă-ţi voie să fii nervos câteva minute in fiecare zi! Alege câteva minute în care să te plângi de toţi cei care iţi taie calea in trafic, de toţi cei care intârzie, de şefi, colegi…pe scurt, de toţi cei care te-au iritat. Dar atunci când cele câteva minute pe care singur ţi le-ai acordat expiră trebuie să redevii calm şi să incerci să indepărtezi toate emoţiile negative!

Simt că nu controlez nimic din viaţa mea!

Cred că cel puţin o dată ai fost tentat să spui asta: nu-ţi poţi controla angajaţii (cu atât mai putin sefii), nici timpul, nici copiii sau vremea şi nu-ţi poţi controla in unele cazuri nici măcar vezica.

Soluţia cea mai simplă este să accepţi controlul pe care il ai (da, există şi acesta, in ciuda aparenţelor) şi să intelegi că există un singur lucru pe care il poti controla: reacţiile tale! Poţi alege să le iei pe toate mai uşor şi, acceptând faptul că nu avem in realitate un control prea mare asupra unora din lucrurile care ni se intâmplă, să rămâi calm şi să judeci lucrurile lucid sau poti alege să te panichezi, realizând că nu poţi controla lucrurile. Incearcă să iei decizia cea mai productivă pentru tine!

Cum te ajută fiecare infrângere?

Dale Carnegie ne invaţă să dezvoltăm succesul din fiecare infrângere spunând: „Descurajarea şi infrângerile sunt unele dintre cele mai sigure căi către succes”. Iar dacă te vei opri puţin şi vei privi in jurul tău vei constata că are dreptate şi că persoanele care au ajuns să aibă cele mai mari victorii in viaţă sau in carieră sunt şi persoanele care au supravieţuit celor mai mari infrăngeri. Foloseşte fiecare mică piedică din drumul tău ca un pas pe care il faci către succes!

Prea multe de făcut şi prea puţin timp? Nu intra in panică!

Momentele in care avem foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem -in acelaşi timp chiar, dacă ar fi posibil- sunt şi momentele in care ne impărţim atenţia in toate direcţiile şi nu mai reuşim să facem nimic bine, pentru că nu ne putem concentra. Si, dacă sunteţi ca mine, aveţi tendinţa ca exact in acele momente să vă impuneţi să le faceţi pe toate cât mai repede şi cât mai bine…lucru care vă va lăsa epuizaţi şi cu prea puţine resurse pentru a continua.

Cel mai bun lucru pe care-l poti face când ai mult de tot de muncă şi simţi ca nu-ti mai vezi capul din cauza task-urilor? Fă o mică pauză! Iesi să faci o mică plimbare, stai câteva minute la aer sau sună pe cineva drag! Vei vedea că te vei reintoarce la munca cu forţe proaspete!

Fii vulnerabil!

Ingăduie-ti să fii in contact permanent cu toate lucrurile care te inconjoară şi nu te teme să ai sentimente! Poţi lăsa uşa deschisă altor experienţe dacă iţi vei ingădui să te bucuri şi să suferi in egală măsură!

E mai bine să nu faci nimic? Greşit!

Acelaşi Dale Carnegie susţinea că „Inacţiunea naşte frica, in timp ce acţiunea hrăneşte increderea in sine şi curajul. Dacă vrei să iţi cucereşti temerile nu sta acasă să te gandeşti la ele. Acţionează!”

E exact ce ai putea face şi tu: pe măsură ce te vei obişnui să acţionezi vei acţiona tot mai des şi vei avea tot mai multe succese! Si, dacă ţi-e teamă, gândeşte-te că greşind poţi face primii paşi către succes!

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu