Asfaltarea din Piaţă mută comercianţii în stradă

• publicat la: 9 septembrie 2011
Asfaltarea din Piaţă mută comercianţii în stradă

Începând de vineri,9 septembrie,comercianţii care desfac mărfuri  în incinta Pieţei Agroalimentare Carei , în zona din spatele pieţei, au fost mutaţi temporar pe străduţa care leagă strada Ignişului cu strada Cimitirului, datorită lucrărilor de asfaltare.

În urmă cu câteva luni au demarat lucrările de construcţie a spaţiilor comerciale ce împrejmuiesc piaţa, în partea dinspre supermarket. Odată finalizate aceste lucrări, de luni se va trece la asfaltarea porţiunii din faţa acestor spaţii.

Avram Vasile, şeful pieţei face un apel către toţi deţinătorii de spaţii de comercializare din acea zonă,să înţeleagă importanţa acestei lucrări şi să accepte ca în ziua de luni,12 septembrie, să îşi schimbe locaţia, adică să îşi amplaseze mărfurile pe străduţa menţionată.

Lucrarea de asfaltare face parte dintr-un proiect de îmbunătăţire a condiţiilor din cadrul Pieţei Agroaliomentare, în urmă cu câţiva ani având loc lucrări de pavare şi asfaltare a spaţiului de la intrarea principală a pieţei.

După asfaltare, spaţiul va fi împărţit în mai multe zone, delimitate de alei, urmând ca fiecare dintre deţinătorii unui spaţiu să îşi procure corturi având aceleaşi dimensiuni, stabilite de către Administraţia Pieţei.

Vreau să las în urma mea  o piaţă amenajată la standarde ridicate, deşi sunt conştient că nu pot să mulţumesc pe toată lumea. Am întocmit chiar şi o planşă cu schiţa pieţei ,care cuprinde gradul de ocupare a spaţiilor închiriate” declară Avram Vasile pentru Buletin de Carei.

Supafaţa pieţei oraşului oferă posibilităţi de închiriere pentru aproximativ 300 de comercianţi, dintre care numai la mesele de beton sunt 300 mp disponibili.

Cele mai mari probleme cu care se confruntă atât administraţia pieţei cât şi deţinătorii de spaţii sunt legate de desele spargeri ale micilor magazine şi mai ales funcţionarea celor două baruri care atrag tot felul de persoane lipsite de cele mai elementare noţiuni de bun-simţ. Desi autorizaţia de funcţionare a barurilor limitează ora de închidere la 22,00, acestea sunt deschise până la plecarea ultimului client. Existenţa clienţilor până la ore târzii din noapte  împiedică Administraţia Pieţei să închidă porţile pe timpul nopţii şi astfel să diminueze din  neplăcerile cauzate de cetăţenii turmentaţi.

Hala de Lactate este un alt spaţiu care are de suferit de pe urma existenţei localurilor din piaţă. După orele amiezii, când nu mai sunt comercianţi în piaţă, hala de lactate devine o toaletă publică pentru consumatorii de la localul din vecini.Una din persoanele care se ocupă de curăţenia din Piaţă ne-a spus că nu ajung două flacoane cu hipoclorit pe zi pentru a face să dispară mirosul pestilenţial de peste noapte,din Hala de Lactate.

redacţia

Lasati un comentariu