Campanie de îngrijire a oraşului iniţiată de Şcoala”Vasile Lucaciu”

• publicat la: 29 septembrie 2011
Campanie de îngrijire a oraşului iniţiată de Şcoala”Vasile Lucaciu”

Şcoala Generală „Vasile Lucaciu” din Carei iniţiază incepând din acest an o Campanie de îngrijire şi curăţire a oraşului .  Aceasta debutează mâine,30 septembrie 2011, şi se va desfăşura in ultima zi de vineri a fiecărei luni.

Acţiunea de curăţire  a oraşului are ca scop responsabilizarea atât a elevilor şi părinţilor lor cât si a tuturor locuitorilor urbei noastre în vederea protejării mediului şi a păstrării unui oraş curat. Conducerea şcolii, impreună cu colectivul de cadre didactice doreşte să imprime abilităţi de viaţă sănătoasă elevilor , angajându-se să contribuie la curăţenia oraşului, la  supravegherea şi  monitorizarea mediul în care trăim. La această acţiune ecologică sunt aşteptaţi  să adere toţi cei care iubesc natura şi oraşul.  Atitudinea cetăţeanului faţă de oraşul în care locuieşte ar trebui să fie similară cu grija gospodarului faţă de bunul său.

Cei care vor da startul acţiunii vor fi elevii claselor I-IV, care se vor deplasa in cartierele de locuit,in preajma locurilor de joacă  sau a spaţiilor verzi incepând cu ora 10,00.De la ora 12,00 vor fi prezenţi pe străzile oraşului şi elevii claselor V-VIII.

Se va continua cu un marş al rolelor şi bicicletelor ,activitate ce işi propune să sensibilizeze opinia publică in privinţa folosirii excesive a deplasărilor cu mijloacele auto in detrimentul deplasării cu mijloace nepoluante.

În cadrul proiectului interjudeţean “ Protejăm ecosistemele şi astfel viaţa noastră va fi mai bună ” derulat în parteneriat între instituţiile de învăţământ Şcoala cu clasele I-VIII “ Vasile Lucaciu” Carei şi “ Şcoala cu clasele I-VIII “ Dimitrie Cantemir ”  Baia Mare, s-au propus numeroase  evenimente ecologice  precum vernisaje în şcoală cu tematică variată ,“ Toamna aurie”,“ Mediul în care trăiesc”,“ O zi fără maşini”,” Peisajul meu preferat ”, campanie de îngrijire a oraşului pe parcursul întregului an şcolar, concursuri şcolare ecologice, prezentări de lucrări şi proiecte în diferite programe, vizite de studiu, plimbări cu rolele şi bicicletele, plimbări şi drumeţii pe jos,etc. O primă vizită de studiu a avut loc în data de 24.09.2011 în staţiunea Mogoşa precum şi la Expoziţia de flori din oraşul Baia Mare.

La sfârşitul lunii octombrie,Scoala Vasile Lucaciu Carei are trecută in calendar o acţiune de strângere a frunzelor uscate din spaţiile publice ale oraşului.

redactia

Lasati un comentariu