Ce limbă vorbesc banii: Cele mai utile limbi străine pentru afaceri

• publicat la: 6 September 2011
Ce limbă vorbesc banii: Cele mai utile limbi străine pentru afaceri

Cea mai utilă limbă în afaceri după engleză este mandarina chineză, vorbită de 845 milioane de oameni din China, arată un sondaj realizat de Bloomberg Rankings.

Bloomberg a alcătuit acest top bazându-se pe numărul de vorbitori, pe numărul de țări unde limba respectivă este oficială, populația lor, puterea financiară, educatia și rata de alfabetizare.. Franceza, care este  limbă oficială în 27 de state, vorbită de aproximativ 68 milioane de nativi și ocupa poziția a doua în topul celor mai utile limbi pentru o carieră în afaceri. Urmează limba arabă, vorbita de 221 milioane de persoane, care este și limbă oficială în 23 de țări.

Spaniola, limbă oficială în 20 de țări și vorbită de 329 milioane de oameni, ocupă poziția a patra. Urmeaza rusa, portugheza, japoneza, germana, italiana, coreeana și turca. „Vorbitul limbii în din compania respectivă oferă un avantaj uriaș pentru oricine vrea să facă afaceri într-o țară în care nu se vorbește engleză. Îți dă flexibilitate și cunoaștere, lucruri care te ajută în negocieri”, spune Leigh Hafrey, profesor de comunicare și etică la Universitatea din Massachusetts.

Potrivit unui top al Asociației Limbilor Moderne din New York, spaniola a fost cea mai studiată limbă străină studiată in școlile din SUA, urmată de franceză, germană, italiană și japoneză.

sursa capital.ro

Lasati un comentariu