Liceul Teoretic vă invită la prezentarea Energiilor Regenerabile

• publicat la: 27 septembrie 2011
Liceul Teoretic vă invită la prezentarea Energiilor Regenerabile

Joi,29 septembrie, de la ora 14,00,Liceul Teoretic Carei va fi gazda unui simpozion ce va avea ca temă „ENERGII REGENERABILE – Necesitate sau complectare a consumului mondial de energie”.

În contextul actual, caracterizat de creşterea alarmantă a poluării cauzate de producerea energiei din arderea combustibililor fosili, devine din ce în ce mai importantă reducerea dependenţei de aceşti combustibili.

În ultimii ani, numărul companiilor europene din domeniul energiei a crescut rapid, iar investitiile in energia regenerabilă stabilesc recorduri in fiecare an. Sunt tot mai mulţi antreprenori care au in vedere construcţia de centrale hidroelectrice,turbine  eoliene, câmpuri de panouri solare sau fabrici pe bază de biomasă.

Fiind ţară membră a Uniunii Europene, România trebuie să respecte legea recent votată de Parlamentul European  in ceea ce priveşte eficienţa energetică: până in 2019 toate clădirile nou-construite in Uniunea Europeana, trebuie să producă energia pe care o consumă. Pentru clădirile publice, termenul limită este 2016.

În acest context,conducerea Liceului Teoretic Carei,prin reprezentantul său prof.Zsido Sandor, a invitat persoane care s-au remarcat in acest domeniu  pentru a ţine o prezentare a ceea ce înseamnă Energia Regenerabilă.

Cei prezenţi vor avea posibilitatea să îi urmărească  pe  prof.dr.Roman Baican de la  Universitatea din Koln,pe  Drăgan Mircea de la Inspectoratul de Stat in Constructii,care va prezenta un aparat foto in infraroşu  capabil să detecteze scurgerile de energie dintr-un imobil,pe Valentin Macec-Country Manager al firmei PhonoSolar care produce panouri fotovoltaice,precum şi  pe Ziman Attila din Satu Mare.

Sunt aşteptaţi să participe toţi profesorii de fizică impreună cu elevii lor dar şi personele fizice sau firme interesate de utilizarea acestui tip de energie.

Energii regenerabile sunt considerate în practică, energiile care provin din surse care fie că regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile. Termenul de energie regenerabilă se referă la forme de energie produse prin transferul energetic al energiei rezultate din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vânturilor, a apelor curgătoare, a proceselor biologice şi a căldurii geotermale pot fi captate de către oameni utilizând diferite procedee.

Verde, curată şi complet inepuizabilă, tehnologia solară este destinată pentru utilizări incredibile in viitorul apropiat.

Daniela Ciută

comentarii

de bac,bac,bac la 27 septembrie 2011 - 09:41

si vor prezenta
cum se ia bac-ul ¨cinstit¨….
cu pui-e,cu pui-e,cu pui-e eeeee!!!!!!!!

de fane la 27 septembrie 2011 - 12:12

banuiesc ca esti din cei care au picat la examen si acum esti responsabil cu timpul liber

de ioan la 27 septembrie 2011 - 16:34

felicitari organizatorilor! interesanta dezbatere dar oare cati profesori isi vor duce elevii sa asculte prezentarile anuntate?

de .......... la 28 septembrie 2011 - 10:21

daca ar prezenta
camerele video folosite la bac….
si modul de folosire
ar fi o inghesuiala…….

de o semnam, da o dam anonima la 4 octombrie 2011 - 12:40

ar fi mai simplu de dat
o lista cu cei care au supraveghiat
si au primit promovari….
bravos natiune !
astia da, falitzii nostri!
curat murdari, curat cinstiti
curat promovatzi…
care va sa zica…
ai auzit marinarule?

Lasati un comentariu