Revine creditul cu buletinul, acum şi pentru firme

• publicat la: 6 septembrie 2011
Revine creditul cu buletinul, acum şi pentru firme

Un broker de credit din Bucureşti, transformat recent în Instituţie Financiară Nebancară acordă credite de până la 40.000 de lei cu dobândă fixă pe toată durata împrumutului. Finanţările se adresează şi firmelor iar IFN-ul cere un set minimal de documente.

O companie specializată în intermedierea de credite a readus în actualitate defunctul credit doar cu buletinul, cel care a dat atât de multe bătăi de cap băncilor.

Produsul lansat de Credit Zone presupune o finanţare de până la 40.000 de lei pe o perioadă de până la 5 ani. Dobânda este de 13%, fixă pe toată perioada. Mai interesant este că, spre deosebire de strămoşul său, noul produs poate fi accesat şi de firme şi persoane fizice autorizate. Documentaţia cerută este minimală. Astfel, pentru persoane fizice este deajuns buletinul şi o factură de utilităţi, pentru persoane juridice actul constitutiv şi o balanţă simplă iar pentru PFA registrul de încasări şi plăţi.

Creditul cu buletinul a fost unul dintre motoarele principalele ale boom-ului pe care consumul l-a înregistrat în România anilor 2005, 2006, 2007.

Practic, aproape întreaga creştere a vânzărilor din magazinele de electronice şi electrocaznice s-a datorat creditului doar cu buletinul. Pentru că erau acordate în condiţii minime de prudenţialitate, BNR a interzis aceste credite în 2007.

Integral pe capital.ro

Lasati un comentariu